• Αναζήτηση

Δήμος Τρίπολης: Στον “αέρα” έργα που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (video)

Ανατροπές στον προγραμματισμό των δήμων φέρνει η νέα Κοινή Υπουργική των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Προστασίας του Πολίτη – Υγείας – Εσωτερικών – Επικρατείας, στους δήμους της χώρας, βάζοντας ανώτατο όριο στον συνολικό προϋπολογισμό (πλαφόν) των προτάσεων που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 

Έργα που έχουν ενταχθεί από τους δήμους και θα άλλαζαν ριζικά την όψη των τοπικών κοινωνικών και θα βελτίωναν την καθημερινότητα των πολιτών, θα  μπουν στον «πάγο» και άγνωστο είναι ακόμα αν θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν εκ νέου και πότε.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης μίλησε για τα έργα ύψους 33 εκατ. ευρώ που υπέβαλε ο δήμος Τρίπολης στις δώδεκα προσκλήσεις που είχε βγάλει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, τηρώντας κατά γράμμα όλες τις προϋποθέσεις, και στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να βάλει έργα σε προτεραιότητα.

Για το δήμο Τρίπολης το «πλαφόν» που έθεσε το υπουργείο είναι 22 εκατ. ευρώ, άρα πρέπει η δημοτική αρχή να «θυσιάσει» έργα προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των έργων που η δημοτική αρχή έχει υποβάλει θα μειωθεί περαιτέρω, μιας και με τα 22 εκατ. ευρώ, πρέπει να γίνουν και έργα από τον πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».

Ο δήμαρχος Τρίπολης εξέφρασε την απογοήτευσή του για αυτή την αρνητική εξέλιξη, τονίζοντας ότι ο δήμος Τρίπολης είναι αδικημένος, αφού όλο αυτό το διάστημα εργάστηκε σκληρά και έκανε προτάσεις, σύμφωνα με τους όρους της Πολιτείας, τσάμπα, όπως είπε.

Ροή Ειδήσεων