• Αναζήτηση

Δράση υποβρύχιου καθαρισμού του λιμένα Καλαμάτας

Η Aegean Rebreath σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων, και με την υποστήριξη της Inditex υλοποίησε για ακόμα μια φορά ένα ολοκληρωμένο τριήμερο δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Καλαμάτας, από Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025.

597395452 4048078282004974 2435777764904518803 n

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη θαλάσσια ρύπανση και την ανάγκη πρόληψής της. Το Σαββατοκύριακο 6-7 Δεκεμβρίου, υλοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός του βυθού στο κεντρικό λιμάνι της Καλαμάτας, με την εθελοντική συμμετοχή εξειδικευμένων δυτών και υποστηρικτικής ομάδας ξηράς. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ερευνητικές δράσεις με τη χρήση νέων τεχνολογιών για την αποτύπωση και καταγραφή των απορριμμάτων.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι «με μεγάλη χαρά μπορούμε να πούμε ότι ο μόλος ανατολικά του λιμανιού είναι πεντακάθαρος και από του χρόνου θα ξεκινήσουμε σε άλλα σημεία δυναμικά, ώστε να καθαρίσουμε εντελώς το λιμάνι μας και να είναι με τον τρόπο που πρέπει».

18a80016 c824 4687 a24e 7fe4a8cdf1fd

Ο εκπρόσωπος της Aegean Rebreath Γιώργος Σαρελάκος, από την πλευρά του, σημείωσε πως «ένα μεγάλο κομμάτι του λιμανιού και το πλέον επιβαρυμένο, παραδίδεται στους πολίτες εντελώς καθαρό. Μετά από χρόνια προσπαθειών η ανατολική πλευρά του λιμανιού πλέον είναι αποφορτισμένη» και εστίασε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο Καλαμάτας.

Εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, η Πρόεδρος Λυδία Εξηνταβελώνη αναφέρθηκε στην αξία της δράσης, ενώ υπογράμμισε ότι καταλυτική είναι η συμπεριφορά των πολιτών στη διατήρηση της καθαριότητας του λιμανιού.

Ροή Ειδήσεων