• Αναζήτηση

Δυρράχι Αρκαδίας: Στο επίκεντρο της περιήγησης και της γαστρονομίας

Το Δυρράχι Αρκαδίας επισκέφθηκαν μέλη και φίλοι των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» και κατέγραψαν τόσο την αρχιτεκτονική όσο και την φυσική ιδιαιτερότητα του γραφικού αυτού χωριού που ο επισκέπτης και περιηγητής μπορεί να συνδυάσει περιήγηση και γαστρονομία.

Το γεγονός πως είναι ένα γραφικό χωριό ήσυχο και φιλόξενο που σου δίνει τη δυνατότητα της Διαμονής και του Παραδοσιακού φαγητού- της περιήγησης και της διάσχισης στην καρδιά του Ταΰγετου, το κάνει έναν μοναδικό προορισμό για λάτρεις του «εναλλακτικού».

Δυρράχι Αρκαδίας 6
ΦΩΤΟ: visitdirraxiarkadias.blogspot.com

Σε μικρή απόσταση από αστικά κέντρα της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας έχει φανατικούς φίλους και παραθεριστές τα καλοκαίρια. Υπάρχει Ξενώνας και παραδοσιακή ταβέρνα με καταπληκτικά εδέσματα.  Με ξεναγό τον Παναγιώτη Θάνο πραγματοποιήθηκε περιήγηση και στο μοναδικό σε φυσικό κάλος Μονοπάτι των Μύλων.

Τον συντονισμό της δράσης είχε ο Γιάννης Λάσκαρης δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης και αποτελεί το δεύτερο μέρος του project για τη σύζευξη Φαλαισίας-Μεσσήνης.

Δυρράχι Αρκαδίας 1
ΦΩΤΟ: visitdirraxiarkadias.blogspot.com

Όπως γράφει ο Γιάννης Λάσκαρης, “το Δυρράχι Αρκαδίας είναι ένας προορισμός που αφήνει τόσο έντονες αναμνήσεις που σε ακολουθούν σε τέτοια ένταση που θέλεις πάντα να επιστρέφεις. Το γεγονός πως είναι ένα γραφικό χωριό ήσυχο και φιλόξενο που σου δίνει τη δυνατότητα της Διαμονής και του Παραδοσιακού φαγητού- της περιήγησης και της διάσχισης στην καρδιά του Ταΰγετου, το κάνει έναν μοναδικό προορισμό για λάτρεις του «εναλλακτικού». Σε μικρή απόσταση από αστικά κέντρα της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας έχει φανατικούς φίλους και παραθεριστές τα καλοκαίρια. Υπάρχει Ξενώνας και παραδοσιακή ταβέρνα με καταπληκτικά εδέσματα. Εδώ θα περπατήσεις και στο περιποιημένο μονοπάτι των Μύλων αλλά και μπορείς να ξεκινήσεις από το χωριό για διάφορες διαδρομές με τα πόδια με το ποδήλατο και το αυτοκίνητο σε μοναστήρια τοπόσημα και γειτονικά όμορφα χωριά. Ο ξεναγός μας Παναγιώτης Θάνος φρόντισε να μας μυήσει στον τέλειο συνδυασμό γαστρονομίας και περιήγησης που το Δυρραχι υπόσχεται και σε αποζημιώνει φυσικά τόσο που θέλεις πάντα να επιστρέφεις“.

Δυρράχι Αρκαδίας 2
ΦΩΤΟ: visitdirraxiarkadias.blogspot.com

Ροή Ειδήσεων