• Αναζήτηση

Έφτασε στο Εδιμβούργο η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ έφτασε στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο, μετά από ένα ταξίδι έξι ωρών, καταλήγοντας στο παλάτι του Χόλιρουντχαους.

Τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν στον εμβληματικό δρόμο, Royal Mile της πόλης για να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα, η οποία πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Στη συνέχεια, η σορός θα φτάσει στον προαύλιο χώρο του Παλατιού του Χόλιροντχάουζ. Η σορός θα μεταφερθεί στην Αίθουσα του Θρόνου του παλατιού για να αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής στην αείμνηστη μονάρχη, όπως έγινε όταν το φέρετρο τοποθετήθηκε στην αίθουσα χορού στο Κάστρο Balmoral.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αυτοκινητοπομπή της Βασίλισσας τη στιγμή που έφτασε στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Χιλιάδες πολίτες βρίσκονταν εδώ και ώρες εν αναμονή της άφιξης της σορού.

Τo πλήθος χειροκοτούσε την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη σορό της λαοφιλούς Βασίλισσας καθώς οδηγούνταν αργά κατά μήκος του Royal Mile στο Εδιμβούργο προς το Παλάτι του Χόλιρουντχαους.

Oι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από κόσμο. Το κλίμα είναι φορτισμένο. Χειροκροτήματα, λιγμοί και στιγμές σιωπής- σε ένδειξη σεβασμού της Βασίλισσας στήνουν το πρωτόγνωρο σκηνικό κατα μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η βασιλική αυτοκινητοπομπή.

Το φέρετρο θα παραμείνει την νύκτα στην αίθουσα του θρόνου της βασιλικής κατοικίας στο Εδιμβούργο. Θα ακολουθήσει αύριο θρησκευτική τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Saint Giles) παρουσία του βασιλιά Καρόλου Γ’. Την Τρίτη η σορός θα μεταφερθεί στο Λονδίνο.

πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων