• Αναζήτηση

Εγκρίθηκαν επενδύσεις για νέα πεντάστερα ξενοδοχεία σε Λακωνία και Μεσσηνία

Συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών η Πελοπόννησος σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σπεύδουν να επενδύσουν σε περιοχές της Πελοποννήσου και να εκμεταλλευτούν το όλο και αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στην περιοχή.

Στη νότια Πελοπόννησο συγκεκριμένα καινούργιες επενδύσεις λαμβάνουν εγκρίσεις από τον αρμόδιο φορέα για δημιουργία καινούργιων πολυτελών ξενοδοχείων πέντε αστέρων στη Μεσσηνία και στην Λακωνία.

Οι Επενδύσεις 

Λακωνία 

Πιο αναλυτικά η επιχείρηση «KASSIS GROUP OF COMPANIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «KASSIS GROUP» έλαβε έγκριση για  υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού της πλάνου το οποίο προβλέπει την δημιουργία πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας, δυναμικότητας 25 δωματίων και 70 κλινών.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία της ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή η Γερολιμένα, της Δημοτικής Ενότητας Οιτύλου, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με το επενδυτικό πλάνο να είναι συνολικού  επιλέξιμου κόστους 3.511.429,00 ευρώ και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να είναι επίσης στα 3.511.429,00 ευρώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο επενδυτικό σχέδιο θα χορηγηθεί ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 1.351.900,17 ευρώ ενώ οι θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της νέας αυτής επένδυσης θα είναι 14,50 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Μεσσηνία 

 

Επίσης για την περιοχή της Μεσσηνίας, η επιχείρηση «PORTO MILOS KALAMATA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IΔΙΩΤΙΚΗ KΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ EΤΑΙΡΕΙΑ» (Υπό Σύσταση) με δ.τ. «PORTO MILOS KALAMATA Μ.I.Κ.E.» (Υπό Σύσταση), έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού της πλάνου το οποίο προβλέπει την ίδρυση πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 49 δωματίων και 100 κλινών.

Το πλάνο της επιχείρησης προβλέπει την δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου επί του Ο.Τ. 458, της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με το συνολικό επιλέξιμο κόστος του επενδυτικού πλάνου να βρίσκεται στα 5.547.020,23 ευρώ και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 5.547.020,23 ευρώ.

 

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο επενδυτικό πλάνο θα χορηγηθεί ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 3.000.000,00 ευρώ ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 25,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

 

πηγή: ypodomes.gr

Ροή Ειδήσεων