• Αναζήτηση

«Ειρωνεία – Μέτρα: 1-0» – Το twitter δικάζει τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη βία

Τις αντιδράσεις τους για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξέφρασαν οι χρήστες των social media, ακούγοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να βάζει «λουκέτο» στις εξέδρες των γηπέδων της Super League για τους επόμενους δύο μήνες.

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, φίλαθλοι και μη, υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση προκαλεί ερωτήματα με τις αποφάσεις της, τονίζοντας ότι είναι η τρίτη φορά που λαμβάνει μέτρα κατά της οπαδικής βίας και πως τα μέτρα ουσιαστικά αποτελούν… ξαναζεσταμένο φαγητό!

Αρκετοί είναι εκείνοι που τονίζουν ότι η κυβέρνηση επιλέγει να βασιστεί στο σχέδιο «πονάει χέρι, κόβει κεφάλι», υποστηρίζοντας ότι αποφασίστηκε το λουκέτο στο ποδόσφαιρο ενώ τα επεισόδια που προκάλεσαν τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού έγιναν έξω από γήπεδο βόλεϊ.

 

 

Επίσης, κάτι που σχολιάζουν οι χρήστες των social media είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για τους επόμενους δύο μήνες, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει στη συνέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίμηνο του «λουκέτου» τους θύμισε τις πρώτες δύο εβδομάδες της καραντίνας λόγω κοροναϊού, που εν τέλει διήρκησε για μήνες.

 

 

Παράλληλα, οι πολίτες, μιας και το δίμηνο λουκέτο λήγει στις 12 Φεβρουαρίου, χρησιμοποίησαν στα tweets τους την… κοντινή ημερομηνία του Αγίου Βαλεντίνου για τα σχόλιά τους. «Τεράστιος Μητσοτάκης έλυσε και το πρόβλημα της οπαδικής βίας. Κλειστά τα γήπεδα της Super League μέχρι 12 Φεβρουαρίου. Αγίου Βαλεντίνου οι οπαδοί αγκαλιασμένοι θα μπούνε στα γήπεδα να πετάξουν σοκολατάκια και αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο!» έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Επιπλέον, αρκετοί είναι εκείνοι που φέρνουν και παραδείγματα για τον τρόπο που αποφασίζει να πολεμήσει τη βία η κυβέρνηση, λέγοντας ότι σε περίπτωση που τα επεισόδια γίνονταν έξω από πιτσαρία, θα είχαν κλείσει τα… σουβλατζίδικα.

 

Ροή Ειδήσεων