• Αναζήτηση

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στο 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΚΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:

“Το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη εισαγγελική παρέμβαση κατά των μαθητών του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας. Συγκεκριμένα οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας μετά από συνέλευση που έκαναν το πρωί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους και να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα που κάνουν εδώ και εβδομάδες ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Απέναντι στην απόφαση τους αυτή η διευθύντρια του σχολείου με απαράδεκτο τρόπο, αφού συγκέντρωσε τα στοιχεία των μαθητών που ήταν υπέρ της κατάληψης, επικοινώνησε με την εισαγγελία και ζήτησε την παρέμβαση της. Η εισαγγελία παρενέβη καλώντας γονείς και μαθητές στο γραφείο της εισαγγελίας.

Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που παλεύουν για σχολείο στο οποίο θα νιώθουν ασφάλεια και θα μορφώνονται. Ο ενορχηστρωτής αυτής της τρομοκρατίας είναι η κυβέρνηση που εδώ και εβδομάδες έχει «σκυλιάσει» απέναντι στους μαθητές και τον δίκαιο αγώνα τους. Η προσπάθεια να συκοφαντηθούν οι καταλήψεις των μαθητών ως παράνομες έχει «κοντά ποδάρια» αφού οι ίδιοι οι μαθητές με τις συλλογικές τους αποφάσεις και τα δίκαια αιτήματα τους δίνουν απαντήσεις. Παράνομη είναι η κυβέρνηση που στοιβάζει 25 έως 30 μαθητές σε τάξεις – κλουβιά, που αφήνει χιλιάδες σχολεία με κενά σε καθηγητές, που αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την εκπαίδευση εξαιτίας των ελλιπών υγειονομικών μέτρων που οδηγούν σχολεία σε κλείσιμο λόγω κρουσμάτων.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και το δίκιο των αιτημάτων τους για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, θα δώσουν την καλύτερη απάντηση.”

Ροή Ειδήσεων