• Αναζήτηση

Εκδήλωση «Γυναίκα, Βία και Εξαρτήσεις» στην Τρίπολη (video)

Ημέρα της Γυναίκας: «Open Day» στο Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης

Τις πόρτες τους για το κοινό άνοιξε για το κοινό το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης,  του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) για συζήτηση και γνωριμία με πολίτες και φορείς την Πέμπτη 9 Μαρτίου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

 

 

Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Το φετινό θέμα της Ημέρας τονίζει τη σημασία της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης,  του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), πραγματοποίησαν εκδήλωση Open Day με θέμα: «Γυναίκα, Βία και Εξαρτήσεις», στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Πολυδύναμου Κέντρου (ΟΚΑΝΑ), «Η Εξάρτηση από το Αλκοόλ».

Στην εκδήλωση συντόνιζε η  Αγγελική Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός Συμβουλευτικού Κέντρου και μίλησαν η Ελένη Μητροπούλου, Νομικός Συμβουλευτικού Κέντρου, η Σταυρούλα  Πολυζωγοπούλου, Σύμβουλος Υποδοχής  Συμβουλευτικού Κέντρου,  και η Θεοδώρα Τσαούση, Ψυχολόγος  Συμβουλευτικού Κέντρου.

Από τον ΟΚΑΝΑ μίλησαν η Παναγιώτα Ψαθά, Γαστρεντερολόγος, Υπεύθυνη Πολυδύναμου Κέντρου (ΟΚΑΝΑ), η Νικολέττα Καντζέα, Κοινωνική Λειτουργός Πολυδύναμου Κέντρου (ΟΚΑΝΑ), και η Ελένη Δουρίδα, Ψυχολόγος Πολυδύναμου Κέντρου (ΟΚΑΝΑ).

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις της κυρίας Αγγελική Χριστοπούλου, της κυρίας Θεοδώρας Τσαούση και της Παναγιώτας Ψαθά.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012. Συνεχίζει μέχρι σήμερα να παρέχει τις υπηρεσίες του και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε γυναίκες που υφίστανται οποιοδήποτε είδος ή μορφή βίας/παραβιαστικής μεταχείρισης και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες του (εξειδικευμένη πληροφόρηση, εργασιακή συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη), οι οποίες καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Στο εν λόγω κέντρο μπορεί να απευθυνθεί κάθε ενδιαφερόμενος/-νη προκειμένου να λάβει εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα ισότητας.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Τρίπολης

Διεύθυνση: Ιωάννη Παπαδημητρίου – Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, Ισόγειο 22131 Τρίπολη

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-16:00

Τηλέφωνο: 2710 241814

E-mail: tripoli@isotita.gr

www. womensos.gr, www. isotita.gr, www. kethi.gr

 

Ροή Ειδήσεων