• Αναζήτηση

Εκδόσεις Καλλίεργον – Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων: Εναλλακτική βιβλιοπαρουσίαση για τον επετειακό τους τόμο «Από το ΄21 στο 2021»

Μία Εναλλακτική βιβλιοπαρουσίαση με βιντεοπροβολή για τον επετειακό τους τόμο «Από το ΄21 στο 2021» συνδιοργάνωσαν οι Εκδόσεις Καλλίεργον μαζί με την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγ. Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.

 

 

Η ιδέα της εναλλακτικής αυτής βιβλιοπαρουσίασης ανήκει στην Βασιλική Κατέρη, εκπρόσωπο των εκδόσεων Καλλίεργον, η οποία δημιούργησε και επιμελήθηκε την ψηφιακή βιβλιοπαρουσίαση. Η μουσική επένδυση είναι της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, την επιμέλεια της οποίας υπογράφει ο μαέστρος της Κώστας Νικολέας. Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

 


Ένας από τους κύριους σκοπούς αυτής της εκδήλωσης ήταν να δημιουργήσει ένα πλαίσιο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με αφορμή τα επιμέρους θέματα που θίγονται στα κεφάλαια του βιβλίου, οι τίτλοι των οποίων θα κυλούν την ώρα εκείνη στην οθόνη.
Ο εναλλακτικός αυτός τρόπος παρουσίασης του βιβλίου έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:
• Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που δύσκολα θα παρευρισκόταν σε κλειστό χώρο να έχουν μία πλήρη ενημέρωση σχετικά με την επετειακή αυτή έκδοση.
• Τα ελαστικά χρονικά όρια, μέσω της επανάληψης, δίνουν την ευκαιρία σε όλο και περισσότερα άτομα να την παρακολουθήσουν.
• Η θέση όπου θα είναι τοποθετημένη η οθόνη αποτελεί έναν πόλο έλξης με έναν απόλυτα ασφαλή τρόπο, μιας και πρόκειται για εξωτερικό χώρο σε κεντρικό σημείο της πόλης, απόλυτα ταυτισμένο και εμποτισμένο με την ιστορία της.

Ροή Ειδήσεων