• Αναζήτηση

Δάσκαλοι από το 13ο Δημοτικό Καλαμάτας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Σουηδία

Ολοκληρώθηκαν στις 17 Δεκεμβρίου οι εργασίες της 1ης Συνάντησης Εκπαιδευτικών από τα σχολεία – μέλη του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος «Healthy learners in a sustainable society», του οποίου συντονιστής είναι το Fridaskolan της πόλης Uddevalla Σουηδίας και εταίρος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα στοχεύει μέσα από ποικίλου είδους δραστηριότητες να εισάγει με βιωματικό τρόπο στους μαθητές ορισμένους από τους 17 στόχους για την αειφόρο ανάπτυξη, όπως αυτοί ορίστηκαν το 2015 από τα Ηνωμένα Εθνη.

Συγκεκριμένα, για 5 ημέρες φιλοξενήθηκαν στην Uddevalla εκπαιδευτικοί από τα σχολεία:

Collegio Balmes της Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας, Friedensburg Oberschule του Βερολίνου της Γερμανίας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Από το 13ο Δημοτικό παραβρέθηκαν ο διευθυντής Αναστάσιος Ζόμπολας, η εκπαιδευτικός της Αγγλικής Γλώσσας Βασιλική Μουρδουκούτα και η εκπαιδευτικός της Πληροφορικής Ολγα Στεφανοπούλου.

Σκοπός της Συνάντησης ήταν η ανταλλαγή παιδαγωγικών απόψεων σχετικά με την προσέγγιση του θέματος. Εγιναν επισκέψεις σε χώρους σχετικούς με τη σωστή διατροφή -που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη της καλής υγείας και ευημερίας. Επίσης ακολούθησαν επισκέψεις σε χώρους προσέγγισης του προγράμματος μέσα από εκπαιδευτικές καινοτομίες πάνω στις νέες τεχνολογίες. Οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας και έκαναν συγκρίσεις με τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους.

Τέλος ορίστηκαν και οι επόμενες ημερομηνίες συναντήσεων με την προοπτική σε αυτές να υπάρξει δυνατότητα για μετακίνηση και μαθητών. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στα τέλη Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Ροή Ειδήσεων