• Αναζήτηση

Ελλείψεις σε αίμα στο Νοσοκομείο Πύργου

Σε καθημερινό αγώνα για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε αίμα βρίσκεται το Νοσοκομείο Πύργου, με τις απαιτήσεις να κυμαίνονται στις 270–310 φιάλες μηνιαίως. Όπως δήλωσε η διευθύντρια της Αιμοδοσίας, Έλσα Ζαχαριασάκη, παρά τις προσπάθειες εθελοντών και συλλόγων, μόλις οι μισές ανάγκες καλύπτονται, ενώ σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη νεότερων αιμοδοτών.

«270 – 310 φιάλες το μήνα είναι οι ανάγκες σε αίμα στο νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας», δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Έλσα Ζαχαριασάκη, βιοπαθολόγος και διευθύντρια ΕΣΥ στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Πύργου.

«Οι ανάγκες της αιμοδοσίας καλύπτονται κυρίως από εθελοντές ή με συγγενείς ασθενών αλλά και πάλι στην καλύτερη περίπτωση καλύπτονται περίπου οι μισές κάθε μήνα», πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό περίπου κάθε Σαββατοκύριακο κάνουμε εξορμήσεις στα χωριά της περιοχής καθώς μας στηρίζουν πολύ οι σύλλογοι των εθελοντών που κινητοποιούν τα χωριά», επισήμανε η κα Ζαχαριασάκη.

«Δυστυχώς οι εθελοντές μας είναι πάνω από τα 40 και δεν έχουμε πολλούς νέους αιμοδότες που χρειαζόμαστε», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων