• Αναζήτηση

Ένα διονυσιακό καρναβάλι με… τράγους και βάκχους ετοιμάζεται στα Λαγκάδια Αρκαδίας (video)

Μετά από τον εγκλεισμό της πανδημίας που μας κράτησε μακριά από συγκεντρώσεις και μεγάλες εκδηλώσεις, φέτος με τις Απόκριες να πλησιάζουν πολλές πόλεις και χωριά αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν όπως τους αρμόζει τα μοναδικά καρναβάλια,  αυτές τις πολύχρωμες και άκρως  διασκεδαστικές παρελάσεις.

 

Ανάμεσα τους  είναι και το χωριό Λαγκάδια που φέτος στοχεύει να πραγματοποιήσει ένα αξέχαστο καρναβάλι διονυσιακού τύπου, αφιερωμένο στον θεό Πάνα.

Μιλώντας στην κάμερα του arcadiaportal.gr η κυρία Πέννυ Μπέτσα, εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Γορτυνίας σε θέματα παιδείας μας ανέφερε ότι σε ο σύλλογος νέων των Λαγκαδιών σε συνεργασία με τον δήμο Γορτυνίας επαναφέρει  μετά από τέσσερα χρόνια πανδημίας το καρναβάλι στην περιοχή, που μπορεί εύκολα να συναγωνιστεί αυτά των μεγάλων πόλεων.

«Ένα διονυσιακό καρναβάλι που έχει κερδίσει την καρδιά πολλών ανθρώπων και μας ρωτάνε πολλοί πότε θα γίνει και αν θα γίνει το Λαγκαδινό Καρναβάλι»

Το καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και όπως μας πληροφόρησε η κυρία Μπέτσα η θεματολογία του περιλαμβάνει από βάκχους και τράγους μέχρι τροκανάδες, με τις στολές να είναι αυτοσχέδιες και να κατασκευάζονται από τους ιδίους τους συμμετέχοντες.

«Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με πολλή μεγάλη χαρά» όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ενώ καλεί όλο τον κόσμο να πάρει μέρος σε αυτό το ξεχωριστό καρναβάλι.

Ροή Ειδήσεων