• Αναζήτηση

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητος(video)

Ολοκληρώθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στην Καλαμπάκα, η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, παρουσία των αρχών του τόπου και εκατοντάδων πιστών.

Ειδικότερα, θερμή υποδοχή επεφύλαξαν κλήρος και λαός στο νέο Μητροπολίτη, μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Σεραφείμ.

Η υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, έγινε από τον Τοποτηρητή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης της Καλαμπάκας.

Η πρώτη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη έγινε στην Εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων στο ύψος της Βασιλικής, από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη. Πρώτος τον προσφώνησε ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, ο οποίος είπε ότι “με τον ερχομό σας και την εγκατάστασή σας στην Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, αναβιώνει μια λαμπρή ιστορία για τον τόπο μας, καθώς γίνεσθε ο πρώτος εκλεγμένος Μητροπολίτης της παλαίφατης Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, που πρόσφατα ανασυστήθηκε”, για να προσθέσει: “Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική στιγμή, από αυτές που χτίζουν γέφυρες με το παρελθόν και γίνονται ταυτόχρονα σταθμοί και ορόσημα για το μέλλον. Ζούμε σήμερα ένα σημαντικό γεγονός της τοπικής μας ιστορίας, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας πορείας και μας προσφέρει νέες προοπτικές.

Γι’ αυτό και επιθυμούμε, για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας για την μονιμοποίηση της Μητρόπολής μας και να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Σεραφείμ, που υπήρξε ο εμπνευστής και ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας”.

Επίσης τον νέο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, σύμφωνα με το πρόγραμμα προσφώνησε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Από την πλευρά του, ο νέος Ποιμενάρχης Θεόκλητος στην αντιφώνισή του είπε: “Δοξάζω τον Θεό και την Μεγαλόχαρη Παναγία μας για τις ευλογημένες στιγμές που γεύομαι σήμερα στην όμορφη πόλη της Καλαμπάκας, υπό την σκιά των Ιερών Βράχων των Αγίων Μετεώρων. Αισθήματα συγκίνησης αλλά και μεγάλης χαράς διακατέχουν την ψυχή μου”.

Ακόμη, πρόσθεσε, πως από σήμερα η καρδιά μου πλέον χτυπά θεσσαλικά, γίνομαι Καλαμπακιώτης και εντάσσομαι ως μέλος της μεγάλης μας οικογένειας και για αυτό αισθάνομαι ευλογημένος και δοξάζω το Θεό”. Ακολούθησε η πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της ενθρόνισης με το πλήθος να φωνάζει “άξιος”.

Ροή Ειδήσεων