• Αναζήτηση

Επεισοδιακή μία ακόμα συνεδρίαση του ΠεΣυ-Πρόταση μομφής και διακοπή

Μία ακόμα επεισοδιακή συνεδρίαση καταγράφεται για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Η συνεχιζόμενη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου δεν τελείωσε ομαλά και φυσικά δεν κατέστη δυνατό να περάσουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης, παρά μόνο το θέμα του σχεδίου αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής που και αυτό έρχεται από αναβολή σε πολλές συνεδριάσεις. Η συνεδρίαση διεκόπη μετά την ένταση που προκλήθηκε αφού οι παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη, του Γιώργου Δέδε, του Θανάση Πετράκου,  της Δήμητρας Λυμπεροπούλου, και του Παναγιώτη Κάτσαρη κατέθεσαν πρόταση μομφής για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννη Μαλτέζου με αφορμή τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης στην οποία προήδρευε η Αντιπρόεδρος Αντωνία Μπούζα σχετικά με τις υποκλοπές, η οποία και δεν ολοκληρώθηκε πλήρως ποτέ, καθώς και με αφορμή την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό που πραγματοποιήθηκε με 22 παρόντες συμβούλους στο σύνολο των 51 συμβούλων.

Οι παρατάξεις θεώρησαν πως πρόκειται για αντιδημοκρατικές διαδικασίες που δεν συνάδουν με το Νόμο και τους κανονισμούς του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατέθεσαν την πρόταση μομφής. Ο λόγος δεν δόθηκε παρά μόνο στον Περιφερειάρχη παρά το γεγονός πως ζητήθηκε να παρέμβουν οι επικεφαλής των παρατάξεων και αυτό οδήγησε σε διακοπή της συνεδρίασης.

Να αναφέρουμε πως ο κ. Νίκας έκανε λόγο για παράσταση από πλευράς της κας. Νικολάκου που εκπροσώπησε τις παρατάξεις και είπε πως θα αντέξουν τις επιθέσεις και τις ύβρεις, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως “χρειάζεται εδώ να έρθουν ειδικοί επιστήμονες”, ενώ ο κ. Σκαντζός από τη δική του θέση είπε πως “χρειάζεται να έρθει γιατρός” και όταν η κα. Νικολάκου του ζήτησε να διευκρινίσει τι εννοεί είπε πως “να έρθει για όλους γιατρός”. Τελικά η συνεδρίαση διεκόπη και δεν δόθηκε συνέχεια …

Πηγή: https://www.drt915.gr

Ροή Ειδήσεων