• Αναζήτηση

Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος: Δρόμος στην Τρίπολη πήρε το όνομα του υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα

Το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης μετονόμασε κομμάτι της οδού Αγίου Κωνσταντίνου σε οδό «Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα».

Μάλιστα, η απόφαση του Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και αφορά ένα μέρος του δρόμου που οδηγεί στην πύλη της 124 ΠΒΕ Τρίπολης, στην κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου (Ματζαγράς).

Η αλλαγή του ονόματος, αφορά απ΄ το ύψος του μνημείου του ήρωα Τουρούτσικα, μέχρι και την είσοδο της 124 ΠΒΕ Τρίπολης.

Υπήρχε ήδη απόφαση απ’ τις 30 Απριλίου 2023, ενώ την είχε εγκρίνει και η Επιτροπή του άρθρου 8.

«Θα πρέπει να δώσουμε τις πρέπουσες τιμές στον άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της πατρίδας, υπηρετώντας το καθήκον και τις ιδέες και τα ιδανικά της χώρας του. Είναι πολύ σπουδαίος ο λόγος της κίνησης αυτής που κάνει ο δήμος της Τρίπολης για ένα δικό του παιδί», είπε ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

Αξίζει να τονιστεί πάντως, ότι η πρόεδρος της Κοινότητας του Αγίου Κωνσταντίνου, παίρνοντας τον λόγο στο συμβούλιο, μετέφερε την αρνητική θέση κάποιων καταστηματαρχών και κάποιων κατοίκων της εκεί περιοχής, για αυτή την πρόταση της μετονομασίας. Τόνισε, ότι, θα δυσκολευτούν να αλλάξουν τις διευθύνσεις των καταστημάτων τους και ότι θα υπάρξει σύγχυση ως προς αυτόν τον τομέα. Ακόμα, η πρόεδρος, μετέφερε και αίτημα της κοινότητας, να δοθεί σε δρόμο, το όνομα ενός ανθρώπου του χωριού, που έφυγε απ’ τη ζωή, σε ανάλογο περιστατικό και που μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει σχετική δημοτική πρωτοβουλία ( Το θέμα – αίτημα, θα εξεταστεί από τον δήμο).

Ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασαν τη ζωή του έπειτα από το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2023 στο Ιόνιο Πέλαγος, περίπου 10 ναυτικά μίλια νότια του Κατάκολου.

Ροή Ειδήσεων