• Αναζήτηση

Επικαιροποιήθηκε το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα (18.06) επικαιροποιήθηκε με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα Κυριακή:

1) μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,

2) μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,

3) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Δείτε την πορεία των βροχών και των καταιγίδων:

Μήνυμα του 112 σε βορειοανατολική Αττική, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες

Το 112 ήχησε το πρωί της Κυριακής (18.06.2023) στους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας και των Σποράδων. Το μήνυμα προειδοποιεί τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες στις τέσσερις περιοχές. Οι κάτοικοι θα πρέπει να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού προβλέπονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, σε κεντρική Μακεδονία, ανατολικά ηπειρωτικά, Σποράδες, Εύβοια, νησιά του ΒΑ Αιγαίου και βόρειες Κυκλάδες. Βοριάδες έως 6 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Ροή Ειδήσεων