• Αναζήτηση

Επιμένει ο Σαμαράς: Πριν από τρεις μήνες η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι δεν θα γίνουν ελληνοποιήσεις

Μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Καιρίδης για τους μετανάστες, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επανέρχονται εκ νέου, αυτή τη φορά με δηλώσεις που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αναλυτικά οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν:

«Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρεις μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:

 

Ν. Οικονόμου (Δημοσιογράφος) Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. Μαρινάκης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση».

Η χθεσινή δήλωση Σαμαρά

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία του υπ. Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη κατατέθηκε χθες (15/12) στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αντέδρασε άμεσα, αναφέροντας σε δήλωσή του πως πρόκειται για μια απόφαση λανθασμένη, ζητώντας να αποσυρθεί.

 

«Αδυνατώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνησή μας ελαστικοποιεί κι άλλο τη δυνατότητα παροχής άδειας διαμονής και εργασίας στους παράνομους μετανάστες», ανέφερε.

«Και είναι τελείως άστοχο ν’ ακούγεται ότι η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί να είναι η νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι χώρα, κι όχι χώρος» και ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία.

 

Ροή Ειδήσεων