• Αναζήτηση

Έρχεται επαναστατικό αντισυλληπτικό χάπι για άνδρες

Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν μια πιθανώς σημαντική ανακάλυψη στην ανάπτυξη αντισυλληπτικού χαπιού για του άνδρες.

Μελέτες σε ποντίκια έδειξαν ότι το χάπι YCT529 είναι 99% αποτελεσματικό, όπως ανακοίνωσε ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Μινεσότα, ενώ οι δοκιμές στους ανθρώπους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αυτό τον Ιούλιο.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγήτρια Χημείας, Γκούντα Γκέοργκ είπε δήλωσε αισιόδοξη ότι η έγκριση του χαπιού για την αγορά θα μπορούσε να γίνει σε μόλις πέντε χρόνια – αν και ορισμένοι επιστήμονες, σύμφωνα με τη Daily Mail, παραμένουν περισσότερο συγκρατημένοι.

Το χάπι YCT529 χορηγήθηκε σε ποντίκια από το στόμα για τέσσερις εβδομάδες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των αρσενικών ποντικών μειώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και αποφεύχθηκε το 99% των περιπτώσεων εγκυμοσύνης. Τα ποντίκια ήταν, ωστόσο, ξανά γόνιμα τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη διακοπή του φαρμάκου.

Ενώ το γυναικείο χάπι βασίζεται σε ορμόνες, το YCT529 προσκολλάται σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται υποδοχέας ρετινοϊκού οξέος άλφα, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σπέρματος. Προηγούμενη έρευνα για τα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια είχε επικεντρωθεί στην ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως έρευνες για την ανάπτυξη αντισυλληπτικού χαπιού για άνδρες έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’50, ωστόσο, μέχρι στιγμής, μόνο δύο μέθοδοι αντισύλληψης έχουν εξεταστεί για τους άνδρες: προφυλακτικά ή στείρωση.

Ροή Ειδήσεων