• Αναζήτηση

Έρχεται κόμμα Παύλου στην Ελλάδα; «Ναι» το 62%!

Στην ψηφοφορία του notospress.gr τέθηκε το ερώτημα: «Πιστεύεις ότι ο Παύλος, ή άλλος γιός του τέως Κωνσταντίνου, θα πολιτευθεί στην Ελλάδα;» Συμμετείχατε 503 αναγνώστες και η είναι η δεύτερη σε συμμετοχή ψηφοφορία όλων των εποχών. Ο αριθμός 503 είναι υψηλότατος σε ότι αφορά την περιοχή στην οποία απευθύνεται το notospress.

312 ψηφίσατε ότι ο Παύλος γιός του Κωνσταντίνου εκτιμάτε ότι θα πολιτευθεί στην Ελλάδα.

Πιστεύεις ότι ο Παύλος, ή άλλος γιός του τέως Κωνσταντίνου, θα πολιτευθεί στην Ελλάδα;

  • Ναι: 62%
  • Όχι: 34%
  • ΔΓ/ΔΑ: 4%

Ποιος είναι ο Παύλος

Ο Παύλος είναι το δεύτερο παιδί και ο πρώτος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Β΄ και της τέως Βασίλισσας Άννας Μαρίας.

Γεννήθηκε το 1967 ως Διάδοχος Πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδος και Πρίγκιπας της Δανίας στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου στην Αθήνα.

Μεγάλωσε στη Ρώμη έπειτα από το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη φυγή του Κωνσταντίνου από την Ελλάδα. Μετά το 1973 η βασιλική οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο.

Αρχικά φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου και στην συνέχεια στο κολλέγιο Armand Hammer United World College of the American West, στο Νέο Μεξικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον απ’ όπου πήρε πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Δίκαιο και τη Διοίκηση το 1993 και μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Οικονομικά, το 1995.

Για τρία χρόνια (1987-1990) υπηρέτησε στον Βρετανικό Στρατό, στην Φρουρά των Σκώτων Βασιλικών Δραγόνων (Royal Scots Dragoon Guard) και αποσύρθηκε με τον βαθμό του υπολοχαγού.

Παντρεύτηκε την 1η Ιουλίου 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ Μίλλερ και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά: την Μαρία Ολυμπία (γεν. 1996), τον Κωνσταντίνο Αλέξιο (γεν. 1998), τον Αχιλλέα Ανδρέα (γεν. 2000), τον Οδυσσέα Κίμωνα (γεν. 2004) και τον Αριστείδη Σταύρο (γεν. 2008). Ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη.

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022 ήταν επίσημος προσκεκλημένος στην Κρατική Κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη και τον κόσμο. Παρευρέθηκε στην κηδεία με την μητέρα του και την σύζυγό του.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάστηκε στην εταιρεία ναύλωσης πλοίων Charles R. Weber Company Inc στο τμήμα Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Το 1997 συν-ιδρύει την Griphon Asset Management, μία εναλλακτική εταιρεία επενδύσεων fund-of-funds. Το 1998, συν-ιδρύει την Ivory Capital Group LLC, μια επενδυτική εταιρεία όπου στόχο έχει την διαχείριση ιδιωτικών επενδύσεων. Το 2002 συνιδρύει την Ortelius Capital Partners LLC μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παύλος εργαζόταν στην Global Family Partners, η οποία ενδιαφερόταν για την εξαγορά του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα το 2014. Σύμφωνα με το Βήμα «Στην ιστοσελίδα του GFP εμφανίζεται ως εταίρος του σχήματος και ο κ. Παύλος Γλύξμπουργκ, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου. Αναφέρεται μάλιστα ότι αξιοποίησε γνωριμίες – «κλειδιά» του οικογενειακού του περιβάλλοντος και τη δεκαπενταετή εμπειρία του ως συμβούλου και διαχειριστή κεφαλαίου για λογαριασμό οικογενειών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση επενδυτικού κεφαλαίου άνω του 1 δισ. ευρώ».

Γενεαλογία

Η καταγωγή του Παύλου τέως διαδόχου της Ελλάδας, προέρχεται από πολλούς δυναστικούς οίκους της Ευρώπης και μπορεί να ανιχνευθεί σε βάθος πολλών γενεών. Στους προγόνους του συγκαταλέγονται: ο Οίκος του Όλντενμπουργκ από τον Φρειδερίκο Α΄ της Δανίας και μετά, ο Οίκος των Γουέλφων από τον Ερνέστο Αύγουστο, εκλέκτορα του Αννόβερου και μετά, ο Οίκος των Ασκάνια-Άνχαλτ από τον Όθωνα Ε΄, μαργράβο του Βρανδεμβούργου και μετά, ο Οίκος του Σλέσβιχ – Χόλσταϊν – Γκότορπ από τον Παύλο, Αυτοκράτορα της Ρωσίας και μετά, ο Οίκος της Σαβοΐας από τον Αμεδαίο ΣΤ΄ και μετά, ο Οίκος της Έσσης από τον Γουλιέλμο ΣΤ΄ και μετά, ο Οίκος του Νάσσαου από τον Φρειδερίκο Ερρίκο και μετά, κ.ά.

Ροή Ειδήσεων