• Αναζήτηση

Έρχεται ο πρώτος αυτόματος πωλητής με δωρεάν προϊόντα για τους άστεγους!

Μια απλή αλλά οικονομική και πρακτική λύση σκέφτηκε ο Huzaifah Khaled από τη Βρετανία, βλέποντας τον αριθμό των άστεγων στην πόλη του, το Νότινγχαμ, να αυξάνεται διαρκώς.

Προσπάθησε να σκεφτεί έναν τρόπο να μπορούν οι άνθρωποι που για οποιονδήποτε λόγο ζουν στον δρόμο να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και ρούχα, ακόμα και όταν τα καταφύγια ή οι φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν κλείσει. Έτσι κατέληξε στην ιδέα για έναν αυτόματο πωλητή.

Όπως γράφει το CNN, το μηχάνημα παρέχει είδη πρώτης ανάγκης, νερό, φρέσκα φρούτα, σάντουιτς, κάλτσες, είδη υγιεινής και βιβλία. Και είναι προσβάσιμο όλες τις ώρες της ημέρας, χωρίς καμία χρέωση.

Το πρώτο μηχάνημα θα εγκατασταθεί στις αρχές του επόμενου μήνα στο Νότινγκαμ, την πόλη του Khaled. Η οργάνωσή του, που ονομάζεται Action Hunger, θα παρέχει σε μια άλλη οργάνωση, τη The Friary, κάρτες που μοιάζουν με πιστωτικές. Οι άστεγοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις κάρτες αυτές και να παίρνουν έως τρία αντικείμενα την ημέρα από τον αυτόματο πωλητή.

«Θα δώσουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους που κοιμούνται στον δρόμο» εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Friary Sam Crawford…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Ροή Ειδήσεων