• Αναζήτηση

Εξιχνιάστηκε η επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ -Κατηγορίες σε οκτώ άτομα για εγκληματική οργάνωση και αρπαγή με βία

Δύο μήνες μετά την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), Δημήτρη Μπουραντώνη, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να ταυτοποιήσει οκτώ άτομα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους οκτώ άτομα, που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, διά παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Η προκαταρκτική εξέταση υποβλήθηκε στην Εισαγγελία και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, όπου ήδη έχουν κληθεί για απολογία, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι κατηγορούμενοι είναι επτά άνδρες και μία γυναίκα, εκ των οποίων οι έξι φοιτητές.

Και οι οκτώ ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν απασχολήσει και πάλι στο παρελθόν για καταλήψεις και επεισόδια.

Σε ό,τι αφορά την επικήρυξη, όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν τίθεται θέμα, καθώς η εξιχνίαση της υπόθεσης επιτεύχθηκε από τη μεθοδική και στοχευμένη έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας.

Κεραμέως: Η βία & η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε ανάρτηση της στο twitter έδωσε συγχαρητήερια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τόνισε πως «Η βία & η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Προχωράμε δυναμικά για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκου περιβάλλοντος, με ρυθμίσεις όπως η ελεγχόμενη είσοδος & η θέσπιση Ομάδας Προστασίας Παν/κού Ιδρύματος.».Ροή Ειδήσεων