• Αναζήτηση

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων -«Μας ειδοποίησαν στις 4 το πρωί, φύγαμε και τα αφήσαμε όλα όπως ήταν»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Σχίνο Κορινθίας.

«Μας ειδοποίησαν στις 4 το πρωί και φύγαμε από το σπίτι μας. Τα αφήσαμε όλα όπως ήταν, πήραμε το αυτοκίνητό μας και φύγαμε. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα, όταν σβηστεί η φωτιά θα επιστρέψουμε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ειδοποίησα όλη τη γειτονιά, τους χτύπησα κουδούνια να ξυπνήσουν»
«Είμαι stand by από τις δέκα χθες το βράδυ. Το πρωί κατά τις 3 – 4 τα ξημερώματα κόρναραν τα περιπολικά έξω από το σπίτι. Άκουσα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα. Η φωτιά μπήκε στα Γεράνια Όρη, έφτασε στη Μαυρολίμνη, και μετά φύγαμε από το σπίτι. Είμαστε από τις 4.30 το πρωί στην παραλία. Η φωτιά ήταν γύρω στα 600 μέτρα από το σπίτι μου. Ακούμε ότι έχουν καεί σπίτια στη Μαυρολίμνη. Όταν σηκώθηκα, ειδοποίησα όλη τη γειτονιά, τους χτύπησα κουδούνια να ξυπνήσουν να κατέβουμε όλοι στην παραλία», περιέγραψε άλλος κάτοικος.

Σημειώνεται ότι μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Σχίνο Κορινθίας, από αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν και η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, καίγοντας σε δύσβατο σημείο. Μάλιστα, οι καπνοί και οι στάχτες έφτασαν έως την Αθήνα.

 

Ροή Ειδήσεων