• Αναζήτηση

Φτιάχνει λίστα για την Ευρωβουλή ο Μητσοτάκης: Ποια ονόματα «παίζουν»

Μετά τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανασύρει από το συρτάρι του όλες τις εισηγήσεις με τα ονόματα για την γαλάζια ευρωλίστα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία εκκρεμότητα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, μετά την απόφασή του να διεξαχθούν με σταυρό και όχι με λίστα, με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για όλη τη χώρα και για πρώτη φορά να δοθεί η δυνατότητα σε όλους του ψηφοφόρους – εντός και εκτός Ελλάδας – να κάνουν χρήση της επιστολικής ψήφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και η συνεννόηση να βρεθούν δια ζώσης αμέσως μετά τις γιορτές, σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για τις τελικές του επιλογές, από τη στιγμή όπου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως τα τέλη Μαρτίου του νέου έτους, τα κόμματα θα πρέπει να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα που θα υποστηρίξουν, στις 20 Απριλίου θα κατατεθούν επισήμως τα ψηφοδέλτια και στις 25 Απριλίου θα ανακηρυχθούν οι συνδυασμοί.

«Κλειδώνουν» τα πρώτα ονόματα

Ήδη, στελέχη που βρίσκονται κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαίωναν στο «BD» ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, προκειμένου ο τελευταίος να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Πολλοί συνέδεσαν την συγκεκριμένη εξέλιξη με τις πυκνές δημόσιες εμφανίσεις του κ. Κοντοζαμάνη του τελευταίου διαστήματος,  όπως την παρουσία του πριν από μερικές μέρες σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, για την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων των νοσοκομείων.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι κοντά στην γαλάζια ευρωλίστα βρίσκεται ακόμα μία πρώην υπουργός, προερχόμενη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για την Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνεργαστεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και η οποία αποτελεί επιλογή περαιτέρω διείσδυσης στον λεγόμενο μεσαίο πολιτικό χώρο.

Ως «σίγουρη» υποψηφιότητα προσμετράται ήδη αυτή του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, όπως επίσης του επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και των νυν ευρωβουλευτών Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Στέλιου Κυμπουρόπουλου, οι οποίοι ολοκληρώνουν την πρώτη τους θητεία.

Γρίφος παραμένει ποια θα είναι η τελική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους υπόλοιπους νυν ευρωβουλευτές και το εάν στο σύνολό τους ή κάποιοι εξ αυτών, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

 

πηγη: https://www.businessdaily.gr/

Ροή Ειδήσεων