• Αναζήτηση

Γ. Λαμπρόπουλος: Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση, για την Πολιτική Απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα με την κατασκευή και του τμήματος από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάσθηκε χθές, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2025, ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος. Ένα έργο πολύπαθο και δύσκολο, για το οποίο χρόνια αγωνιζόμαστε.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υποσχέθηκε το 2019 στον Πύργο και το έκανε πράξη.

 

Το έργο είχε μελετηθεί, δημοπρατηθεί, συμβασιοποιηθεί και κυρωθεί στην Βουλή το 2007, από την τότε Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

Πριν αρχίσουν οι εργασίες, προσέφυγαν κάποιοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με την απόφαση που εξέδωσε, ακύρωσε την κατασκευή του Οδικού Άξονα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

 

Το 2013, απεντάχθηκε από την τότε Συγκυβέρνηση το Τμήμα Τσακώνα – Πύργος – Πάτρα, από την Σύμβαση Παραχώρησης της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.

 

Ακολούθησαν οι γνωστές κατατμήσεις (συνολικά οκτώ) το 2015, από την Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

 

Από τα έτη 2015 έως 2019 είχαμε στασιμότητα, καθυστερήσεις και αναβολές.

 

Πραγματική προσπάθεια και πολιτική βούληση για την κατασκευή, υπήρξε από το 2019, χάρις στο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού.

 

Το έτος 2021 επανεντάχθηκε στην ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, όλος ο Άξονας από την Τσακώνα μέχρι την Πάτρα.

 

Έκτοτε, με πολλές προσπάθειες, λύθηκαν προβλήματα τεχνικά, νομικά, οικονομικά και προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες, για να απολαμβάνουμε σήμερα όλοι ένα έργο πνοής.

 

Το 2012 δόθηκε στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Τρίπολης – Καλαμάτας, του οποίου την κατασκευή, ως Υφυπουργός, μαζί με τον Υπουργό Γεώργιο Σουφλιά, ανακοινώσαμε στην Καλαμάτα, την 13η Απριλίου του 2005.

 

Ακολούθησε ο Οδικός Άξονας Κόρινθος – Πάτρα, που αν και υψίστης σημασίας, παραδόθηκε το 2017.

 

Σήμερα, Παρασκευή 1η Αυγούστου 2025, δίνεται στην Κυκλοφορία το τμήμα Πάτρα – Πύργος, που θα σώσει πολλές ζωές και θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη.

 

Τρία σημαντικά έργα που αλλάζουν την Πελοπόννησο.

 

Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση, για την Πολιτική Απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του Δυτικού Άξονα με την κατασκευή και του τμήματος από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα.

 

Σύντομα, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, για τον τρόπο εκτέλεσης αυτού του μεγάλου Έργου, που όλοι περιμένουμε.

 

Η 31η Ιουλίου είναι ημερομηνία ορόσημο, για την ανάπτυξη της Ηλείας, της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου.

 

Είναι παράλληλα και Δικαίωση για όσους αγωνιζόμαστε, αναδεικνύουμε και πιέζουμε πολιτικά για την κατασκευή αυτού του δρόμου.

 

Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να πετύχουμε και αυτό τον στόχο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ροή Ειδήσεων