• Αναζήτηση

Γεωργιάδης: Θα κάνω ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων για τις τιμές

Την πρόθεση του να κάνει ο ίδιος επιτόπιους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους εμφανίζονται μεγάλες αποκλείσεις στις τιμές των καυσίμων που πωλούν τα πρατήρια, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

« Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται πρατήρια να πωλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα 2,25 ευρώ και θα πάω και έγω ο ίδιος σε μερικά από αυτά», είπε σε τοποθέτησή του σε επιτροπή της Βουλής και πρόσθεσε: «αν αυξάνεται η διεθνής τιμή πετρελαίου και πέφτει το ευρώ θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου. Ας εξηγήσουμε στο κόσμο τι συμβαίνει. Ο λόγος που η κυβέρνηση παίρνει τόσα μέτρα για το εισόδημα, είναι για την αντιμετώπιση πληθωριστικού κύματος»

Ο κ. Γεωργιάδης, αναγνώρισε τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρη η διεθνής κοινότητα από την συνεχιζόμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αναγνώρισε ως βασικό πρόβλημα της ακρίβειας. Όπως είπε δεν ήταν καθόλου δεδομένο ότι σε ένα τόσο δυσμενές περιβάλλον η Ελλάδα θα κατόρθωνε να είναι προβλέψεις ανάπτυξης για το 2022.

«Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε: « πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό σε μια οικονομία ελεύθερη με τεράστιες εισαγωγές δεν υπάρχει».

 

Ροή Ειδήσεων