• Αναζήτηση

Γερουλάνος: Είμαι ανοιχτός να μιλήσω με Τσίπρα -Ο Παπανδρέου θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Λίγες μέρες μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τη ρηξη των σχέσεων του με την Φώφη Γεννηματά, ο Παύλος Γερουλάνος αιφνιδιάζει δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, ο κ. Γερουλάνος έριξε και ρουκέτες κατά της κ. Γεννηματά, λέγοντας ότι οι ηγεσίες οι οποίες δεν παίρνουν τα μηνύματα, τα παίρνουν μια και καλή και απότομα. «Δεν αποκλείω ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται να κάνει για να γίνει το κόμμα που περιγράφω, μπορεί να την κάνει. Εγώ πιστεύω σε μια κεντροαριστερά, μια ελληνική ανθρωποκεντρική, σοσιαλιστική πρόταση που μπορεί να δώσει όραμα στον Ελληνα πολίτη. Οποιαδήποτε συζήτηση αφορά μία τέτοια προσπάθεια, να έρθουμε σε ένα χώρο για να δούμε την Ελλάδα 10-20 χρόνια από τώρα, αυτή η συζήτηση με αφορά. Γι’ αυτό και δεν λέω όχι σε συζητήσεις, ακόμα και αν είναι με ανθρώπους με τους οποίους καταρχήν διαφωνώ», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

«Δεν μπορεί να λέω εγώ στο κόμμα μου “άνοιξε τις πόρτες και τα παράθυρα γιατί έχουμε μουχλιάσει εδώ μέσα” και να κλείνω τις πόρτες και τα παράθυρα σε κάποιον που μου ανοίγει μια συζήτηση, εφόσον πειστώ ότι το κάνει με την πρόθεση πραγματικά τα πράγματα να προχωρήσουν μπροστά και όχι με την πρόθεση να χρησιμοποιήσει κάποιος άνθρωπος για να πει ότι άλλαξα», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο κ. Γερουλάνος απάντησε και στο αν θα κάνει μόνος του αυτή τη συζήτηση, ή θα είναι επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων που πιστεύουν στα ίδια πράγματα. «Οι φορείς έχουν διοικητικά θέματα που δεν με συγκινούν πολύ, στην πολιτική μ´αρέσει να παρακολουθώ τάσεις. Συνήθως βάζουμε εκπτώσεις στις ιδέες για να μαζέψουμε πρόσωπα. Υπάρχουν πρόσωπα που είμαστε μαζί, το θέμα είναι αν αυτό θα το κάνουμε μια διοικητική δομή, στην οποία θα υπάρχει αρχηγός, υπαρχηγός του συμβουλίου κλπ. Νομίζω ότι κανένας από αυτούς που παλεύουν για αυτά τα οποία πρεσβεύω δεν έχει αγωνία να δει τον εαυτό του να έχει κάποιο οφίτσιο», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Γερουλάνος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να εδραιωθεί ως το κόμμα εξουσίας της κεντροαριστεράς»
Ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε και την αγωνία του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εδραιωθεί ως κόμμα εξουσίας της κεντροαριστεράς, χωρίς όμως να έχει το όραμα που χρειάζεται να εκφραστεί για τη χώρα.

«Εγώ δεν κλείνω τα μάτια στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να εδραιωθεί από την πλευρά της κεντροαριστεράς ως κόμμα εξουσίας, γι’ αυτό και μιλάω με μεγάλο πάθος για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αν είναι να εδραιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως η κεντροαριστερά του μέλλοντος, αυτό όχι μόνο δεν θα εκφράσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αλλά θα είναι και μία κεντροαριστερά με μεγάλα ελλείμματα στο όραμα που χρειάζεται να εκφραστεί για τη χώρα», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται, πολιτικά όχι, γιατί όσο δεν μπορεί να εκφράσει ένα όραμα που πηγαίνει τη χώρα μπροστά τότε απλώς θα τράβα γύρω τους ανθρώπους που είναι εθισμένοι με την εξουσία για να μοιράσουν τις θέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημερα μιμείται τις κακές μέρες που ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είχε όμως περιεχόμενο πολιτικό όταν διαχειριζόταν την εξουσία»

«Θα πρέπει να προβληματιστεί η κ. Γεννηματά αν μπορεί να με διώξει και από πού»
Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε με αιχμηρό τρόπο στα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής, ότι δεν έχει πια καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να με απολύσει η Γεννηματά. Από τη μία είναι το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει όργανα και από την άλλη είναι το ΚΙΝΑΛ, που δεν είμαι μέλος του. Από πού μπορεί να με διώξει είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει λίγο το επιτελείο της. Αυτή την εποχή χρειαζόμαστε κόμματα ανοικτά που να ακούνε τον κόσμο και να μπορούν να συνθέτουν. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πρέπει να το καταλάβει, αλλιώς οι ηγεσίες που δεν παίρνουν μηνύματα, τα παίρνουν μια και καλή και απότομα», τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα σφραγίδα, είναι μια οντότητα που δεν έχει διαδικασίες και όργανα, δεν είναι ένας φορέας που μπορεί να παράξει πολιτικό περιεχόμενο. άρα αμέσως- αμέσως αυτό βγάζει τον κόσμο που νιώθει κοντά στο ΠΑΣΟΚ, έξω», συμπλήρωσε.

Στον αν η πολιτική του σχέση με την κ. Γεννηματά έχει τερματιστεί, ο κ. Γερουλάνος αφήσει ανοιχτή την πόρτα, λέγοντας ότι εξαρτάται από εκείνη κατηγορώντας την όμως εκ νέου ότι μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα σφραγίδα.

«Αυτό θα το κρίνει εκείνη εγώ. Ποτέ, μα ποτέ, δεν κλείνω πόρτες, έχω τσακωθεί πολιτικά με κόσμο, έχω βρεθεί σε στιγμές που πήγαινα στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ και δεν μου μιλούσε κάνεις γιατί οι μισοί με θεωρούσαν Βενιζελικό και οι άλλοι Παπανδρεϊκό. Δεν έχω κλείσει όμως ποτέ τις πόρτες, γι’ αυτό και μπορώ και ξαναβρίσκω ανθρώπους, με τους οποίους μιλάω και οι οποίοι σου λένε «εντάξει εκείνη την ώρα μπορεί να μην είδα το πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ αλλά αξίζει να το συζητήσουμε όχι γιατί συμφωνώ μαζί σου αλλά γιατί δεν κλείνω την πόρτα σε μία συζήτηση». Χρειαζόμαστε πολιτικούς που πρέπει να σκέφτονται έτσι, έτσι δημιουργήσαμε ένα θετικό κλίμα και στο Δήμο της Αθήνας, άνθρωποι με εντελώς διαφορετικές καταβολές ο καθένας μπορούμε να μιλήσουμε πολιτικά, να διαφωνήσουμε, να δούμε μέχρι που μπορούμε να πορευτούμε μαζί και μέχρι που μπορούμε να διαφωνήσουμε», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Γερουλάνος: Ο Παπανδρέου θα είναι ένας καλός ΠτΔ
Ο κ. Γερουλάνος σχολίασε και τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα είναι σαφέστατα ένας πολύ καλός ΠτΔ ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

«Αν τον προτείνει ο κ.Τσιπρας, επειδή το πιστεύει, καλά κάνει και τον προτείνει, πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος με πολιτική θεώρηση με τρομερές επαφές στο εξωτερικό και θα ήταν ένας καλός πρόεδρος σαφέστατα. Εάν ο κ. Τσίπρας έχει ένα πολιτικό σκεπτικό που κάνει μία υπερπήδηση από το Πινοσέτ που έλεγε κάποτε τον κ. Παπανδρέου, να λέει τώρα ότι κάνει για Πρόεδρος Δημοκρατίας, αν είναι ειλικρινής αυτή η πρόθεση τότε φυσικά θα την χειροκροτήσω. Αν το κάνει για μικροκομματικούς λόγους τακτικής, τότε πραγματικά μας δείχνει τον κακό Τσίπρα που δεν μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους. Περιμένω να δω τα κίνητρα, το πολιτικό σκεπτικό και τους συμβολισμούς», δήλωσε σχετικά ο κ. Γερουλάνος.

«Εγώ πάντως θεωρώ ότι χρειαζόμαστε πρόεδρο μία γυναίκα που θα είναι από τον προοδευτικό χώρο και η οποία θα είναι ένας άνθρωπος με δυνατές επαφές στο εξωτερικό. Μακάρι και ο κ. Μητσοτάκης να θέλει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι ο συμβολισμός μιας γυναίκας στη θέση του Προέδρου Δημοκρατίας θα στείλει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Υπάρχουν πολλά τέτοια πρόσωπα στην σκέψη μου», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/geroylanos-anoihtos-miliso-tsipra-papandreoy-kalos-ptd

Ροή Ειδήσεων