• Αναζήτηση

Γιώργος Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας έρχονται πιο κοντά: Η πρόταση για ένταξη στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Πρόταση να ενταχθεί στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας!

Μετά τη «σφήνα» Τσίπρα στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, κίνηση που είχε ενοχλήσει σφόδρα τη Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρά σε μια ακόμη προσπάθεια που σηματοδοτεί την πρόθεσή του να βελτιώσει το κεντρώο προφίλ του και να απογαλακτιστεί από τους ακραίους στο κόμμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί από τον κ. Τσίπρα εδώ και λίγο καιρό. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου δεν είναι αρνητικός. «Δεν έχει λόγο να μην την αποδεχθεί, αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο», λένε συνεργάτες του.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις εν ολομελεία και η συγκεκριμένη πρόταση θα τεθεί στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ, όπου η ΣΔ θα συνέλθει υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει κυρίαρχος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, παρά το γεγονός πως αυτή έχει χάσει την αίγλη που διατηρούσε, όταν για παράδειγμα πρόεδρός της ήταν ο Γερμανός Βίλι Μπραντ. Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται ευκολότερη η αποδοχή ενός σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή μάλιστα που η Σοσιαλιστική Διεθνής έχει αποδεκατιστεί από το 2013 και μετά.

Πηγές από τη Χ. Τρικούπη δήλωναν άγνοια για το ενδεχόμενο αυτό.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/tsiprasgiorgos-papandreoy-kai-alexis-tsipras-erhontai-pio-konta-i-protasi-gia-entaxi-sti

Ροή Ειδήσεων