• Αναζήτηση

Γώγος: Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που ασθενούν έχουν περάσει τους 4 μήνες και είναι κοντά στους 6

 

Στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών το οποίο υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή μίλησε σήμερα ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Όλοι μιλάμε πάντα για την αναγκαιότητα. Η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει με άλλα, οικονομικά και συνταγματικά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας.

«Η αναγκαιότητα είναι τόσο μεγάλη κι έφτασε να το κάνει και η Ελλάδα και η Ευρώπη ως τελευταίο μέσο», είπε αναφερόμενος στο μέτρο ενώ υπενθύμισε ότι, «οι υγειονομικοί μιλούσαν για υποχρεωτικότητα επειδή δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο ό,τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία».

«Από άποψη νομικής, συνταγματικής, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμο», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις «πηγές ενημέρωσης και επηρεασμού» των αρνητών όταν μεταξύ τους συγκαταλέγονται γιατροί είπε πως, «πολλές περιπτώσεις Ιατρικών Συλλόγων έχουν ξεκινήσει ήδη για πειθαρχικά, υπάρχει όμως πολύ χώρος για τέτοιες περιπτώσεις που επηρεάζονται από το διαδίκτυο».

«Πρέπει η ενημέρωση για τον εμβολιασμό να μπει στην 1η γραμμή των γιατρών που έχουν άμεση σχέση με της οικογένεια. Ο οικογενειακός, ο γυναικολόγος», τόνισε.

Σχετικά με το αίτημα του πρωθυπουργού να εξεταστεί η συντόμευση του διαστήματος μεταξύ 2ης και 3ης δόσης, ο κ. Γώγος είπε πως «έχει γίνει καιρό η συζήτηση», εξηγώντας ότι, «τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς», σημειώνοντας πως «οι περισσότεροι ασθενείς που βλέπουμε τώρα να έρχονται εμβολιασμένοι και να νοσούν είναι αυτοί που έχουν περάσει τους 4 μήνες και είναι κοντά στους 6 μήνες».

«Χρειάζεται ροή ενημέρωσης γιατί τα επιστημονικά δεδομένα αλλάζουν», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων