• Αναζήτηση

H ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας ζητά την επαναλειτουργία της εμποροπανήγυρης της Υπαπαντής

“Αγαπητέ Δήμαρχε,

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, με μοναδικό θέμα την εμποροπανήγυρη της Υπαπαντής μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση  πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να υποβάλουμε αίτημα στην Δημοτική Αρχή για την επαναλειτουργία της.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε διαμορφώσει μια σειρά καινοτόμων προτάσεων  καθιστώντας την, λαμπρό σημείο αναφοράς για την πόλη μας και τους επισκέπτες της και προτείνουμε :

  1. Ασφαλείς κατασκευές με ρευματοδότηση με έμφαση στην αισθητική και την προσβασιμότητα, δίνοντας έτσι νέα πνοή στον χώρο της εμποροπανήγυρης.
  2. Την ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου με την τοποθέτηση έργων τέχνης και χειροτεχνημάτων σε κομβικά σημεία, μετατρέποντας το ιστορικό κέντρο σε έναν ζωντανό πολιτιστικό κόμβο, με έμφαση στα παραδοσιακά επαγγέλματα, δίνοντας μια γνήσια αίσθηση της τοπικής κουλτούρας.
  3. Ειδικές κατασκευές στο Ιστορικό Κέντρο που θα προβάλλουν και θα προωθούν τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα μας, όπως η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, για την καθιέρωση της Καλαμάτας σε γαστρονομικό προορισμό, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία .
  4. Την αναβίωση της εμποροπανήγυρης που θα δώσει μία νέα διάσταση στην εορταστική περίοδο.
  5. Η οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων θα εμπλουτίσει την εμπειρία των επισκεπτών και θα αναδείξει την πλούσια τοπική κληρονομιά.
  6. Δυναμική Διαφημιστική Καμπάνια στα μεγάλα αστικά κέντρα προσελκύοντας έτσι επισκέπτες από όλη την επικράτεια.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην δημιουργία μιας εμποροπανήγυρης, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, διατηρώντας ταυτόχρονα τον πλούτο και την παράδοση της Καλαμάτας.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί σας, για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, που εντάσσετε στην γενικότερη προσπάθεια ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής.

Με εκτίμηση”

Ροή Ειδήσεων