Με μια λιτή τελετή ο Ιερός κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής Λαός της Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, από την ομωνύμη Ιερά Μονή του Ταϋγέτου.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε, ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία η παρουσία της θαυματουργού Εικόνας στην πόλη της Καλαμάτας, χαρακτήρισε την Υπεραγία Θεοτόκο Μητέρα του κόσμου και της αγάπης και επικαλέστηκε τη χάρη της, για γρήγορη απαλλαγή της ανθρωπότητας από τη δοκιμασία της πανδημίας«Σε καιρούς αμφισβήτησης και δοκιμασίας, ακόμα και της ίδιας μας της πίστης έρχεται η Υπεραγία Θεοτόκος να αποτελέσει στήριγμα και ελπίδα για όλη την ανθρωπότητα», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων,όπου και θα παραμείνει γιαδεκαήμερο προσκύνημα.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και άλλων τοπικών φορέων.