• Αναζήτηση

Η Κυπαρισσία τίμησε το «ΟΧΙ» [εικόνες]

Με σεβασμό στη μνήμη των ηρώων και αίσθημα υπερηφάνειας διεξήχθη ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην έδρα του δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία.

Στον ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία έγινε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου. Μετά τη δοξολογία εκφωνήθηκε εντός του ναού ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Σωτήρη Καρούμπαλη, διευθυντή του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά από τις προτομές των ηρώων της Επανάστασης 1821 μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, μπροστά από τους επισήμους και τον λαό της πόλης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Λίγη ώρα αργότερα στην κεντρική πλατεία, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» με την ημερίδα «Τα ισχυρά σημεία του ελληνισμού στα 3.500 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του», με ομιλήτρια την καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαρία Ευθυμίου, βραβευμένη με το βραβείο της εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκαλίας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΜΕΣΚ και το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας.

Δείτε εικόνες:

                        

ΠΗΓΗ: https://www.gargalianoionline.gr/

Ροή Ειδήσεων