• Αναζήτηση

Η Κυριακή της Ε’ Εβδομάδος των Νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Στην πάλαι ποτέ ακμάζουσα Ιερά Μονή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, γνωστή ως Μονή της “Σαμαρίνας” μετέβη την Κυριακή της Ε’ Εβδομάδος των Νηστειών ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Αρχιμ. Προκόπιος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο μήνυμα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας και στάθηκε ιδιαίτερα στον λόγο του Κυρίου “οὐκ οἴδατε τί αἰτεῖσθε”, τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που ζητάμε από τον Θεό.

Τέλος ευχαρίστησε τους παριστάμενους Βουλευτές κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στην θεία λειτουργία στον γεμάτο ιστορία αυτόν τόπο, αφού το Καθολικό είναι κτίσμα στο τέλος του 12ου μ.Χ. αιώνα, “εγγεγραμμένος σταυροειδής δικιόνιος στηρίζων τον τρούλλον του δυτικώς εις δύο μαρμαρίνους κίονας και ανατολικώς εις δύο τοίχους, οι οποίοι φέρουν τον τρούλλον εγγύτερον πρός το Αγιον Βήμα και είναι το πιο καλοδιατηρημένο βυζαντινό μνημείο του Νομού Μεσσηνίας.Η Σαμαρίνα που ήταν από την ίδρυσή της γυναικείο μοναστήρι, είναι εδώ και αιώνες διαλελυμμένη Μονή και αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων