• Αναζήτηση

Η Μεσσηνία υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής (video)

Γιάλοβα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, το Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Μεσσηνίας υποδέχθηκε τμήμα της Τιμίας Κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, εκ του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής του ομωνύμου Δήμου Αττικής.

Της υποδοχής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία του Ιερού Κλήρου και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Την Κάρα της Αγίας μετέφερε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πανοσιολ. Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας.

Ακολούθως τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την έγκριση μεταφοράς του Ιερόυ Λειψάνου, ομίλησε για την ομολογία πίστεως που έδειξε η Αγία Μεγαλομάρτυς Παρασκευή, έναντι των δημίων της, αλλά και την ανιδιοτελή αγάπη που την διέκρινε. “Προσκυνώντας απόψε, το λείψανο της Αγίας δίνουμε την ομολογία μας και την βεβαίωσή μας, ότι θα πράξουμε το ανάλογο του βίου της για να γίνουμε πολίτες της Βασιλείας του Θεού” τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την υπέρβαση και να αγαπήσουν τον συνάνθρωπο χωρίς ιδιοτέλεια και συμφέρον. Κάνοντας αναφορά στην πανδημία είπε, ότι εκμηδένισε την αυτοπεποίθηση και τον εγωισμό του ανθρώπου παγκοσμίως.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Διονύσιο Κατερίνα για την μεταφορά της Αγίας Κάρας και ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν υγεία, κουράγιο και δύναμη, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί και αυτήν την κρίση του κορονοϊού.

Στη συνέχεια, τελεσθηκε Ιερά Παράκληση της Αγίας, προς ενίσχυση των κατοίκων και των προσκυνητών.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Κάρα της Αγίας τέθηκε σε προσκύνημα έως και τις 2 Αυγούστου 2020.

Ροή Ειδήσεων