• Αναζήτηση

Η μικρή τσελιγκοπούλα με τα 400 ζώα στο Άστρος κρατά ψηλά τη σημαία της αιγοτροφίας

Έχει σπουδάσει κομμωτική, αλλά ταυτόχρονα απασχολείται αρκετές ώρες καθημερινά στα γίδια της οικογένειάς της.

Η Κανέλλα Κουρόγιωργα είναι ένα νέο κορίτσι από το Άστρος Κυνουρίας, που απασχολείται στον πρωτογενή τομέα, σηκώνοντας ψηλά την… σημαία της ντόπιας αιγοτροφίας.

Αν και όπως εξομολογείται μιλώντας στο Agronewsbomb, οι απαιτήσεις κυρίως οι χρονικές είναι πολλές… αντέχει.

Η Κανέλλα επί τω έργω

«Πάω στα γίδια από τις 5 το πρωί μέχρι ό, τι ώρα τελειώσουμε το βράδυ, δηλαδή 10 ή 11. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και η δουλειά δεν σταματά ποτέ. Είναι ωραία δουλειά, αλλά συνάμα και δύσκολη. Δεν μπορεί ο καθένας να ασκήσει κτηνοτροφία. Το θετικό είναι πως με το γάλα φέτος πάνε καλά τα πράγματα, αλλά φυσικά έχουν ανέβει και οι ζωοτροφές. Για να λέμε την αλήθεια με τέτοιες τιμές ζωοτροφές, έρχεται μία η άλλη… Φυσικά αν έχεις παραγωγή δεν έχεις θέμα. Εμείς αρμέγουμε όλο το χρόνο δεν σταματάμε καθόλου. Έχουμε 400 γίδια διασταυρωμένα και πιάνουμε πάνω από 400 κιλά γάλα τη μέρα», ανέφερε, ενώ όπως πρόσθεσε καταλήγοντας οι τιμές στο γίδινο γάλα είναι στα 1 ευρώ το κιλό αυτή την περίοδο, οπότε όποιος έχει καλές αποδόσεις, παίρνει καλά χρήματα…

Η Κανέλλα αγαπάει όπως είπε στο Agronewsbombπολύ τη δουλειά που κάνει και σκέπτεται να αναβαθμίσει τη μονάδα της οικογένειάς της.

Ροή Ειδήσεων