• Αναζήτηση

Η τελετή ορκωμοσίας στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη (video)

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε τελετή ορκωμοσίας των κληρωτών της Γ’ ΕΣΣΟ 2022, στις εγκαταστάσεις της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ), στην Τρίπολη, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου ιπτάμενου Γεωργίου Βαγενά.

 

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας η τελετή ήταν ανοιχτή για το κοινό, με αποτελέσμα συγγενείς και φίλοι των Νεοσυλλέκτων να  «δώσουν τον παρών».

Μετά από τη δοξολογία ακολούθησαν ομιλίες.

Ο πτέραρχος Γρηγόριος Δόλιατζης απεύθυνε λόγο και συγχάρηκε τους νεοσύλλεκτους για τον όρκο που έδωσαν. Τους υπενθύμισε ότι η κατάταξη τους στις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας πέρα από συνταγματική υποχρέωση και κοινωνικό καθήκον  αποτελεί συνάμα και τιμή. Στο τέλος του λόγου ζήτησε να αναφωνήσουν όλοι μαζί «ζήτω».

Στη συνέχεια, ο διοικητής της  Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου ιπτάμενου Γεωργίου Βαγενά με τη σειρά του έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους νεοσύλλεκτους για την ορκωμοσία τους. Τόνισε ότι παρά τις πρόσφατες προκλήσεις από την τουρκική πλευρά η πολεμική αεροπορία δεν πτοείται. Αντίθετα διατηρείται σε διαρκή εγρήγορση, πλήρη επαγρύπνηση και συνεχή ετοιμότητα.

Για τους νεοσύλλεκτους τόνισε ότι η θητεία τους θα τους προσφέρει πολλές εμπειρίες και πολλά εφόδια για τη μετέπειτα πολιτική τους ζωή ενώ επιβεβαίωσε τους γονείς τους ότι θα βρίσκονται δίπλα στους νεοσύλλεκτους, τα παιδιά όπως τα αποκάλεσε σε κάθε τους βήμα.

Κλείνοντας ευχήθηκε στους νεοσύλλεκτους και τις οικογένειες τους υγεία και προκοπή, καλή προσαρμογή και επιτυχία στη στρατιωτική σας θητεία.

 

 

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές Αρχές, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων