• Αναζήτηση

Ηλεία: Έχει να δει τα παιδιά του πέντε χρόνια – Το δράμα ενός 48χρονου στον Σταφιδόκαμπο

Έναν ατελείωτο καθημερινό «Γολγοθά» βιώνει 48χρονος στην περιοχή του Ηλειακού κάμπου, ο οποίος έχει πέντε χρόνια να δει τα δύο παιδιά του, που βρίσκονται με τη μητέρα τους στο εξωτερικό.

Για τον Δημήτρη Κλαμπάνο από τον Σταφιδόκαμπο το «ρολόι» σταμάτησε στα τέλη του 2019, οπότε η πρώην σύζυγός του έφυγε ξαφνικά με τα παιδιά τους για την χώρα καταγωγής της την Πολωνία.

Όλη η λαχτάρα και αγωνία του περιστρέφεται γύρω από την 10χρονη κόρη και τον 8χρονο γιο του (σήμερα), με την προσμονή να τα σφίξει ξανά στην αγκαλιά του, εν μέσω πραγματικών «συμπληγάδων» που δημιουργεί η απόσταση αλλά και οι αλλεπάλληλες δικαστικές πράξεις, που επί το πλείστον έχουν να κάνουν με τη μη συμμόρφωση σε διάταξη δικαστικής απόφασης.

Η συνεχής προσπάθεια ωστόσο του 48χρονου να είναι κοντά στα παιδιά του συχνά έχει προκαλέσει απειλές αλλά και βίαιες καταστάσεις εις βάρος του, με αποκορύφωμα την κατηγορία εκ μέρους του Μονομελούς Δικαστηρίου Αμαλιάδας για ενδοοικογενειακή απειλή, απειλή, εξύβριση, και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το συμβάν είχε λάβει χώρα την 23η και 24η Αυγούστου του 2017, με κατηγορούμενους την πρ. σύζυγό του και έναν κάτοικο από την ευρύτερη περιοχή του Κάμπου.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, στις 24 Αυγούστου 2017 από κοινού μετέβησαν στην οικία του διαμένει ο Δ. Κλαμπάνος και κατέστρεψαν ξένα (ολικά) πράγματα…

Κατηγορητήριο για αρπαγή

Αποκορύφωμα της όλης δραματικής υπόθεσης για τον 48 ελαιοπαραγωγό στο επάγγελμα, είναι η ξαφνική αναχώρηση της πρ. συζύγου του με τα δύο ανήλικα παιδιά τους προς το εξωτερικό στις 11-11-2019, για την οποία (υπόθεση) σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει κατηγορητήριο «για αρπαγή κατά συρροή και εξακολούθηση».

Ωστόσο από την πλευρά της γυναίκας από το παραπάνω διάστημα μέχρι και τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου (6/12/2023), του στέλνονται εξώδικα που αναφέρουν πως θα επιστρέψει αφού έφυγε εκτάκτως λόγω αιφνίδιας ασθένειας της μητέρας της…

«Προσπαθώ με νόμιμους τρόπους να φέρω τα παιδιά μου στην Ελλάδα γιατί η πρώην γυναίκα μου έκανε αρπαγή , τα πήρε χωρίς τη δική μου συγκατάθεση και υπογραφή. Η γονική μέριμνα είναι ανώτερη από την επιμέλεια γιατί πρόκειται για σημαντικές αποφάσεις των παιδιών και λαμβάνονται από κοινού. Σύμφωνα με ο νόμο δεν μπορεί κανείς να πάρει τα παιδιά. Έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχω αλλάξει πολλούς δικηγόρους για να μπορέσω να το καταφέρω αυτό, όμως ήλθε ο κορωνοϊός, απεργίες δικηγόρων, ενώ η ίδια ισχυρίστηκε ότι είναι άρρωστη, με συνέπεια το πρόβλημα διαιωνίζεται. Όμως ο Εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως έπρεπε να διατάξει επιστροφή των παιδιών μου. Υπάρχει κατηγορητήριο για αρπαγή κατά συρροή και εξακολούθηση. Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε πως πέρασε με τα παιδιά τα σύνορα» ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο κ. Κλαμπάνος.

Στη Χάγη

Όπως εξηγεί ο 48χρονος πατέρας, αν και είναι αρκετές οι κατηγορίες που βαρύνουν την πρ. σύζυγό του, μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει οι εν λόγω υποθέσεις λόγω αλλεπάλληλων αναβολών, ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπου έχει προσφύγει για την επιστροφή των παιδιών του.

«Τα παιδιά μου έχω να τα δω 5 ολόκληρα χρόνια. Έχω χάσει κάθε επαφή και δεν γνωρίζω τελικά είμαι πατέρας ή όχι και αν έχω δικαιώματα. Τα παιδιά μου έχουν δικαιώματα να έχουν πατέρα; Ποιος νοιάζεται για την ομαλή ψυχική τους ανάπτυξη; Η μητέρα τους έχει κόψει την εδώ επικοινωνία των παιδιών με τα εξαδέλφια τους και τον παππού και την γιαγιά, με τα ήθη και τα έθιμα που μεγάλωναν, το σχολείο που πήγαιναν, τις παρέες που είχαν. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι τους άλλαξε χώρα, γλώσσα, θρησκεία, οικογένεια, κουλτούρα. Σύμφωνα με το οικογενειακό δίκαιο είναι παράνομο και ορίζεται ως κακή άσκηση της επιμέλειας. Παράλληλα έχει απομακρύνει τα παιδιά μου από εμένα και έχει κόψει κάθε δυνατή επικοινωνία μεταξύ μας. Εγώ κοιμάμαι στο δωμάτιο των παιδιών δεν μπορώ να πάω σε άλλο δωμάτιο, νιώθω ότι είναι δίπλα μου με τις φωτογραφίες που έχω… Τον Μάιο του 2023 η πρώην σύζυγος μου έκανε την κόρη μου Καθολική χωρίς την συγκατάθεση μου, κάτι που είναι παράνομο σαν πράξη διότι έχω την γονική μέριμνα. Εγώ θέλω τα παιδιά μου στην Ελλάδα για αναγνωριστούν τα δικαιώματα μου και των ιδίων. Θέλω να εφαρμοστούν οι νόμοι και πρέπει να εφαρμοστούν. Ανησυχώ για την ψυχολογική τους ανάπτυξη» υπογράμμισε με εμφανή την αγωνία ο 48χρονος πατέρας.

Δηλώσεις για την υπόθεση του Δημήτρη Κλαμπάνου

Αθανάσιος Σταθόπουλος, παιδικός φίλος του 48χρονου:

«Από τότε που χάθηκαν ξαφνικά τα παιδιά του στο εξωτερικό βιώνω τη διαρκή αγωνία αυτού του ανθρώπου, μιας και είμαι και ο ίδιος πατέρας δύο μικρών παιδιών. Με όλους αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, τα υπέρογκα έξοδα, όλη ημέρα στη δουλειά και μετά στο δικαστήριο με την αγωνία μήπως χτυπήσει το τηλέφωνο να ακούσει την κόρη του ή το γιο του, σκέφτομαι ποια απόσταση, ποια δικαιοσύνη, ποια διαφορά ενός ανδρόγυνου μπορεί να χωρίσει τα παιδιά από το γονιό τους. Ποιος πατέρας στη θέση του άντεχε να έχει τα παιδιά χιλιόμετρα μακριά, να μην μπορεί να τα βρει στο τηλέφωνο, να μην είναι δίπλα τους όταν είναι άρρωστα για να τους χαϊδέψει το κεφάλι, όταν γκρινιάζουν για ένα παιχνίδι. Εύχομαι οι άνθρωποι και η δικαιοσύνη μαζί με το Θεό, να κάνουν όλα αυτά που πρέπει για να γεμίσει πάλι η αγκαλιά του Δημήτρη».

Ζωή Κοτσίρη, εργαζόμενη στα ΕΛΤΑ κούριερ Λεχαινών:

«Γνωρίζω το Δημήτρη από μικρή ηλικία και τον έχω βιώσει τα τελευταία χρόνια που έχει χωρίσει, σαν πατέρα. Η πρ. σύζυγός του έφυγε στο εξωτερικό παίρνοντας τα παιδιά του σαν ένα ταξίδι για να δει τους δικούς της και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Γνωρίζω ότι αυτό τον Δημήτρη τον έχει καταβάλλει ψυχολογικά , του έχει στοιχίσει και ο άνθρωπος συνεχώς αγωνιά και νοιάζεται για τα παιδιά του. Μιλάει με το viber, τους στέλνει άπειρα δώρα κάτι που διαπιστώνω λόγω εργασίας μου στα ΕΛΤΑ Λεχαινών. Επίσης ξέρω ότι δεν μπορεί να πάει να δει τα παιδιά του στο εξωτερικό για νομικούς λόγους. Πρόκειται για πολύ καλό πατέρα, διότι παρόλη την απόσταση θα μπορούσε να τα έχει εγκαταλείψει και να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Αυτός .όμως επιμένει και εμμένει με νομικές διαδικασίες για να πάρει τα παιδιά του πίσω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως για να βγει ένας ανήλικος στο εξωτερικό πρέπει να παρουσιάσει χαρτί ότι συναινεί και ο πατέρας…».

Αλεξία Κομπζάρι, καταγόμενη από Μολδαβία:

«Είμαι 17 χρόνια στην Ελλάδα, χώρισα έχοντας ένα παιδί αλλά δεν έφυγα από την χώρα γιατί θεώρησα ότι το παιδί πρέπει να έχει τον πατέρα του και όλη την οικογένεια του δίπλα. Εφόσον έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και πάει σχολείο νομίζω ότι εδώ πρέπει να μεγαλώσει δίπλα στον πατέρα του και να έχει και τους δύο γονείς και να συνεχίζει το σχολείο του, για μην αλλάζει από μία χώρα και από μία γλώσσα στην άλλη, καθώς και άλλες συνήθειες στη ζωή του. Γιατί πιστεύω ότι και με το χωρισμό για ένα παιδί είναι κάτι δύσκολο, πόσο περισσότερο όταν ο μπαμπάς βρίσκεται σε άλλη χώρα. Αυτό του Δημήτρη όπως γνωρίζω του έχει κοστίσει σίγουρα τη μισή ζωή. Το σωστό είναι να επιστρέψουν τα παιδιά του πίσω».

Παν. Σκαρτσιάρης, προσωπικός φίλος του Δ. Κλαμπάνου:

«Πρέπει να δοθεί άμεση λύση γιατί πιθανόν αυτός ο άνθρωπος μέσα από αυτή την καθημερινή πίεση που βιώνει, λόγω της απώλειας των παιδιών του, να αντιμετωπίσει διάφορα σημαντικά προβλήματα υγείας».

Πηγή: patrisnews.com

Ροή Ειδήσεων