• Αναζήτηση

Ηλεία: Πανικός και τρόμος για τους επίδοξους απαγωγείς ανηλίκων (video)

Πέρα από κάθε έλεγχο έχει ξεφύγει ο πανικός για τις περιπτώσεις απόπειρας αρπαγής ανηλίκων στην Ηλεία. Μετά την προ ημερών υπόθεση με κατηγορούμενους δύο νεαρούς Βούλγαρους στον Πύργο και πρωταγωνιστή έναν 14χρονο μαθητή, η χθεσινή κινητοποίηση για νέα καταγγελία στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης αλλά και η παρουσία ενός ύποπτου βαν στο Σκουροχώρι, έχουν προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία κυρίως στους γονείς, αλλά και τα παιδιά.

Τα όσα έχουν δει το φως τη δημοσιότητας τελευταία όχι μόνο στην Ηλεία, αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα και τον κόσμο με υποθέσεις αρπαγής ανηλίκων – κάποιες εξ αυτών με τραγικές συνέπειες, έχουν περάσει σε γονείς και παιδιά που έχουν τρομοκρατηθεί.

Ήταν χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε χθες ο πατέρας του οκτάχρονου που μίλησε για το θέμα, αφήνοντας ανοικτή την πιθανότητα να πρόκειται για ΡΟΜΑ που έψαχναν στα σκουπίδια και που κινήθηκαν προς το γιο του, κάνοντάς του νόημα πιθανόν όχι για να τον αρπάξουν αλλά για να του πάρουν το πατίνι που είχε. Βέβαια το οκτάχρονο παιδί, έχοντας δει το προηγούμενο διάστημα τόσα και τόσα στις ειδήσεις, τρόμαξε πως μπορεί να τον απαγάγουν και τρέχοντας κρύφτηκε σπίτι του.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης και του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ερευνούν από την ώρα της καταγγελίας τα όσα ανέφεραν το παιδί και οι γονείς, αναζητώντας τους δράστες.

Την ίδια ώρα η παρουσία ενός μαύρου βάν με Βουλγάρικες πινακίδες στην περιοχή του Σκουροχωρίου, προκάλεσε πανικό και υποψίες – λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί τελευταία και μια γυναίκα ενημέρωσε τις Αρχές. Μάλιστα υπήρξε και η πληροφορία πως το βαν πλησίασε ένα μικρό κορίτσι με σκοπό να το αρπάξει. Παρά το γεγονός υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Αρχών στην ευρύτερη περιοχή, δεν υπήρξε έως το πρωί κάποιο αποτέλεσμα στις έρευνες και επιβεβαίωση των όσων αναφέρθηκαν εκείνη την ώρα.

Σε κάθε περίπτωση όμως πέραν τις μεγάλης προσοχής, χρειάζεται και ένα φιλτράρισμα στην διάχυση των πληροφοριών, καθώς ιδιαίτερα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πληροφορίες διογκόνωνται και προκαλούν σύγχυση μεγιστοποιώντας τον πανικό. Το συγκεκριμένο θέμα χρειάζεται πρωτίστως ορθή ενημέρωση από τους γονείς στα παιδιά και σωστή διαχείριση των πληροφοριών που μπορεί να υπάρξουν.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Κάτω Παναγιάς χθες, πρώτα είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση και έπειτα έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία, αφού οι γονείς δεν μπορούσαν να μεταβούν στα Λεχαινά το πρωί που συνέβη το περιστατικό που καταγγέλθηκε.

Δείτε σε video τι δήλωσαν ο πατέρας του οκτάχρονου και ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Σοφιανός:

https://www.ilialive.gr/

Ροή Ειδήσεων