Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη Ζαχάρω και που στέρησε τη ζωή στον 48χρονο Βασίλη Αποστολόπουλο ερευνούν οι αρχές, καθώς έντονα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το όχημα προσέκρουσε με σφοδρότητα σε ευκάλυπτο δέντρο σε ένα σημείο της παραλιακής ζώνης που, σύμφωνα με τους κατοίκους, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη επικινδυνότητα. Το «πώς» και το «γιατί» μιας απώλειας που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη κοινωνία, παραμένει αναπάντητο.
Ήταν περασμένες 11:00 χθες το πρωί, όταν ο Βασίλης Αποστολόπουλος έχασε τη ζωή του τόσο ξαφνικά και άδικα.
Ο Βασίλης, πατέρας τριών παιδιών ενός κοριτσιού μόλις 9 ετών και δύο αγοριών 10 και 20, γνωστός στην περιοχή όχι μόνο ως κάτοικος, αλλά και για την πολυετή παρουσία του στα γήπεδα της Ηλείας ως διαιτητής, βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου του, όταν – κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή. Το αυτοκίνητο καρφώθηκε στον κορμό ενός ευκαλύπτου και μέσα σε δευτερόλεπτα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο για τον απεγκλωβισμό του, όμως ήταν ήδη αργά. Ο 48χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η είδηση του θανάτου του διαδόθηκε σαν αστραπή και πάγωσε τους πάντες. Ο Βασίλης δεν ήταν ένας απλός πολίτης. Ήταν μια γνωστή και αγαπητή φιγούρα στον Κακόβατο, όπου τους θερινούς μήνες πουλούσε καλαμπόκια στην παραλία – πάντα με το χαμόγελο και την καλοσύνη που τον χαρακτήριζε. Ήταν εκείνος που χαιρετούσες με οικειότητα, που ήξερες ότι θα σου μιλήσει ανθρώπινα, που ένωνε με τον τρόπο του τη μικρή κοινωνία της περιοχής.
Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη. Φίλοι, συγγενείς και απλοί γνωστοί αποχαιρετούν τον Βασίλη με αναρτήσεις γεμάτες θλίψη στα social media. «Καλό ταξίδι φίλε», «Δεν το χωράει ο νους», «Έφυγες άδικα», είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα που αποτυπώνουν το βαρύ κλίμα.

Η Ζαχάρω που ζούσε, και το Κατάκολο που αγαπούσε αποχαιρετούν έναν δικό τους άνθρωπο. Έναν άνθρωπο της γειτονιάς, του γηπέδου, της ζωής.
Η Τροχαία διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο. Οι ντόπιοι πάντως αναρωτιούνται πώς ήταν δυνατόν να χαθεί η πορεία του οχήματος σε έναν δρόμο που οι ίδιοι διασχίζουν καθημερινά, χωρίς να τους έχει φανεί ποτέ επικίνδυνος.
Πηγή: patrisnews.com