• Αναζήτηση

ΗΠΑ: Χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για πάνω από 50 χώρες -Ανάμεσά τους η Ελλάδα

Την επιστροφή της Ελλάδας στην Κατηγορία 3 (σύσταση για επανεξέταση του ταξιδιού) ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή την επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών από τις ΗΠΑ, στην οποία προχωρεί λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαλάρωσε την ταξιδιωτική οδηγία για περίπου 50 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σε αυτές τις χώρες, που μετατοπίζονται στο «Επίπεδο 3», είναι και η Ιαπωνία, που θα φιλοξενήσει φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είχε προηγηθεί η κίνηση από τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) που χαλάρωσαν τις ταξιδιωτικές τους συστάσεις για 61 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Στις αναθεωρημένες τους οδηγίες, τα CDC συστήνουν ταξιδιωτικές μετακινήσεις για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Οι νέες κατατάξεις, που δημοσιεύθηκαν χθες στον ιστότοπο των CDC, έφεραν 61 χώρες στο «Επίπεδο 3», συμπεριλαμβανομένων επίσης της Γαλλίας, της Νότιας Αφρικής, του Καναδά, του Μεξικού, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σύστηνε αποφυγή ταξιδιού στην Ελλάδα
Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εντάξει πριν από δύο μήνες την Ελλάδα στην Κατηγορία 4 (σύσταση για αποφυγή του ταξιδιού). Όπως είχε σημειώσει τότε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αποφασίσει να αναθεωρεί τις ταξιδιωτικές του οδηγίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε αυτές να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις επιστημονικές συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC).

Τον Απρίλιο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σύντομα νέα επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών οδηγιών.

«Εξετάζουμε τακτικά τις συνθήκες ασφάλειας σε προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επικαιροποιούμε τις πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένους προορισμούς, όταν αυτό κρίνεται κατάλληλο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-halaronei-taxidiotikoys-periorismoys-ellada

Ροή Ειδήσεων