• Αναζήτηση

ΗΠΑ: Συνάντηση Χαρδαλιά με τους Μεσσήνιους της Νέας Υόρκης

Φιλική και εγκάρδια ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν ο πρόεδρος Σταύρος Γιαννόπουλος και τα άλλα στελέχη του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Αριστομένης» στον υφυπουργό ‘Αμυνας, κ. Νίκο Χαρδαλιά και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας που επισκέπτεται τις ΗΠΑ.

Τον υπουργό συνόδευαν ο νέος γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία.

Στην συνάντηση παρέστη και ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Άϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (Πα. Δ. Ε. Ε.).

Τα στελέχη του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης” σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Γιαννόπουλος καλωσόρισε τον υφυπουργό και τα άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Σπίτι των Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης και εστίασε την προσοχή του στο έργο του Συλλόγου που εφέτος γιορτάζει την 87η επέτειο της ιδρύσεώς του.

 

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην προσφορά του Συλλόγου στην ομογένεια και στην γενέτειρα και τόνισε ότι κάθε χρόνο προσφέρουν τα δικά τους δώρα στην γενέτειρα με πιο πρόσφατους τους απινιδωτές που, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είχαν δωρίσει στην Πυροσβεστική της Καλαμάτας και στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου και συνάμα πρώην πρόεδρος της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, Τάσος Κοκαλιάρης, καλωσόρισε τον Υφυπουργό και τόνισε ότι η δική του η γενιά προ τεσσάρων περίπου δεκαετιών αγόρασε το Σπίτι των Μεσσηνίων, όπως το αποκαλούν και ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά τους αποτελεί το γεγονός ότι αξιώθηκαν να παραδώσουν την σκυτάλη στη νέα γενιά και να διασφαλίσουν το μέλλον του ιστορικού συλλόγου.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δήμητρα Αλεξίου, Μαρία Πανταζοπούλου, Κωνσταντίνος Σκούντζος, Σταύρος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος Μεσσηνίων Νέας Υόρκης), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Άμυνας), Χρύσα Περδικογιαννη και Τάσος Κοκαλιάρης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι κ.κ. Γιαννόπουλος και Κοκαλιάρης δώρισαν στον Υπουργό δύο λευκώματα τα οποία προβάλλουν την εκπαιδευτική, πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου.

Ο κ. Χαρδαλιάς τους συνεχάρη και δώρισε αναμνηστικό δώρο τόσο στον Σύλλογο Μεσσηνίων «Αριστομένης», όσο και στον ιστορικό Σύλλογο Ευρυτάνων Αμερικής Παναγία η Προυσσιώτισσα, το οποίο παρέλαβε εκ μέρους της προέδρου Ελένης Καλογερά ο κ. Μάνθος Καλλίγερος.

Η νέα ηγεσία των Μεσσηνίων, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις εκλέχτηκε την Πρωτομαγία του 2022 και  απαρτίζεται από τους Σταύρο Γιαννόπουλο, πρόεδρο, Κωνσταντίνο Σκούντζο, αντιπρόεδρο, Μαρία Πανταζοπουλου, γραμματέα Α’, Δήμητρα Λέκκα , γραμματέα Β, Κωνσταντίνο Ντούφα, ταμία, Χρύσα Περδικογιαννη, βοηθό ταμία και συμβούλους τους Βασιλική Καλύβα, Γεώργιο Ρουσσόπουλο, Μαρία Ζωντανού – Σικόλα, Χρήστο Κάργα και Ευάγγελο Μαρκόπουλο.

Από αριστερά διακρίνονται οι Σταύρος Γιαννόπουλος, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Μάνθος Καλλίγερος, ο οποίος επροσώπησε τους Ευρυτάνες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Στάυρος Γιαννόπουλος, αριστερά, ο οποίος δώρισε στον κ Χαρδαλιά δύο ιστορικά λευκώματα του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δήμητρα Αλεξίου (Γραμματέας β’), Τάσσος Κοκαλιάρης (επίτιμος πρόεδρος), Μαρία Πανταζοπούλου (γραμματέας), Κωνσταντίνος Σκούντζος (αντιπρόεδρος), Σταύρος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος Μεσσηνίων Νέας Υόρκης), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Άμυνας), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (γενικός Πρόξενος) Χρύσα Περδικογιαννη (β’ Ταμίας) και Δημήτρης Παπαγεωργίου (Πρόξενος) .Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά και των στελεχών που τον συνόδευαν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Σταύρος Γιαννόπουλος, αριστερά, ενώ μιλά για την ιστορία του Συλλόγου Μεσσηνίων “Αριστομένης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ενώ συνομιλεί με τον ομογενή πολιτειακό γερουσιαστή του Ροντ Άϊλαντ Λεωνίδα Ραπτάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Τάσος Κοκαλιάρης, Κωσταντίνος Κωνσταντίνου, γενικός Πρόξενος της Ελλάδας και ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.πηγή: anamniseis.net

Ροή Ειδήσεων