• Αναζήτηση

Ιπποκράτειο: Θετικός σε στρεπτόκοκκο και RSV ο τετράχρονος που πέθανε

Θετικός στον RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και στον πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes) διαγνώστηκε ο τετράχρονος από τη Θάσο, που κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/1), όπως αναφέρει στο ιατρικό ανακοινωθέν του το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για ένα αγοράκι 4,5 ετών «που μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά».

«Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας.

Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο.

Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση.

Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

 

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους. Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος έκανε γνωστό μιλώντας στο MEGA, πως το τετράχρονο αγόρι ήταν «θετικό στον στρεπτόκοκκο».

Ροή Ειδήσεων