• Αναζήτηση

Καλαμάτα: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4-11-2023 και συμμέτοχη μελών του συλλόγου αλλά και αγροτών και κτηνοτροφών από την ευρύτερη περιοχή, μετά από πλούσια συζήτηση αποφασίσαμε. Την συμμετοχή μας στη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην Ισραηλινή σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και της εμπλοκής της χώρας μας που διοργανώνει η επιτροπή ειρήνης και σωματεία του νομού.

Με τη παρουσία τρακτέρ και αγροτικών, συμμετείχαμε στην αυτοκινητοπομπή που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας και κατέληξε στο Πολεμικό Αεροδρόμιο στην Μεσσήνη, που με την απαράδεκτη συμφωνία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ αποτελεί διεθνές κέντρο εκπαίδευσης ΝΑΤΟϊκών πιλότων. Κανένας βιοπαλαιστής αγροτοκτηνοτρόφος δεν έχει όφελος από αυτό το αιματοκύλισμα και την γενοκτονία που πραγματοποιείτε αυτήν την στιγμή στην Γάζα από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Όπως κανένα όφελος δεν είχαμε και έχουμε οι αγροτοκτηνοτρόφοι από την εμπλοκή μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Απαιτούμε:

 

· Να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο πόλεμος – μακελειό.

· Να εφαρμοστούν όλες οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, όπως είναι το πρόσφατο ψήφισμα για ανθρωπιστική εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας.

· Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

· Άμεση απελευθέρωση αμάχων ομήρων και από τις δύο πλευρές.Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

· Να αποσυρθεί η ελληνική φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή, να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο.

· Να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

· Να σταματήσει η συμφωνία με το Ισραήλ και η Νατοϊκή εκπαίδευση πιλότων στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.

Ροή Ειδήσεων