• Αναζήτηση

Καλαμάτα: Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το έργο της ανάπλασης στην οδό Ψαρών

Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς το έργο της ανάπλασης στην οδό Ψαρών στην Καλαμάτα. Τη Δευτέρα 10/6, έγινε η σκυροδέτηση του ανατολικού πεζοδρομίου, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει η σκυροδέτηση στο δυτικό πεζοδρόμιο. Να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση του οδοστρώματος, και αρχές της επόμενης εβδομάδας θα προχωρήσει η τοποθέτηση των βιοκλιματικών πλακών στα πεζοδρόμια, και παράλληλα θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των βιοκλιματικών κυβόλιθων στο οδόστρωμα.

Αυτοψία στο έργο έκανε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νέων Έργων Βασίλη Κουτραφούρη και τον ανάδοχο του έργου. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα, με το έργο να εκτελείται τμηματικά για τη λιγότερη δυνατή όχληση.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα της οδού, ο ανάδοχος του έργου θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στο δεύτερο τμήμα της Ψαρών, από Δημοσθένους έως Σόλωνος, έμπροσθεν δηλαδή των Δικαστηρίων Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι η ανάπλαση στην οδό Ψαρών αποτελεί τμήμα του έργου «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικών αναπλάσεων και αναβάθμισης του κεντρικού τομέα Καλαμάτας», που περιλαμβάνει αρκετούς δρόμους του κεντρικού ιστού της Καλαμάτας, στους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης. Ο προϋπολογισμός τού έργου ανέρχεται σε 6.877.080 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

No posts selected!

Ροή Ειδήσεων