• Αναζήτηση

Kασσελάκης: Η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει – Πάμε για την ανατροπή στις ευρωεκλογές

Λίγο πριν παρουσιαστεί στη Θήβα για τη στρατιωτική του θητεία, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε μεταξύ άλλων για τις εταιρείες που είχε μέχρι πρόσφατα, για τις ευρωεκλογές, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως πλέον δεν έχει ενεργές εταιρείες στο όνομά του, τονίζοντας ότι το τοπίο δεν είναι καθόλου θολό. «Δεν περίμενα να γίνω πρόεδρος του κόμματος, δεν είχα σκοπό να αφήσω την καριέρα μου» είπε μιλώντας στον ANT1, ενώ συμπλήρωσε: «μπήκα στην αρένα για να καλυφθεί το πολιτικό κενό μετά τις τελευταίες εκλογές».

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση από ποια εταιρεία δάνεισε τα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας πως έπρεπε να γίνει για να κάνουν Χριστούγεννα οι άνθρωποι της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δανείσει ποτέ στο κόμμα του;»

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δανείσει ποτέ στο κόμμα του; Ορκωτοί λογιστές να κάνουν μια ανάλυση», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ έχει χρέος μισό εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι θα καταθέσει ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα.

 

«Πάμε για την ανατροπή στις ευρωεκλογές»

Στη συνέχεια, μιλώντας για τις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό που μετράει για τον Έλληνα πολίτη είναι να ξημερώσει με μία νέα κυβέρνηση που δεν τον χειραγωγεί.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι αυτό που θέλει είναι να περάσει το 17%, δηλώνοντας πως «πάμε για την ανατροπή». «Εγώ πάω για να κερδίσω με το κόμμα μου. Με εναλλακτική προοδευτική λύση, στόχος είναι η νίκη σε κάθε αναμέτρηση», δήλωσε.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά και το συνέδριο, είναι πλέον ένα κόμμα συμπαγούς ιδεολογίας και πολλαπλασιασμού. «Είμαι ο πρόεδρος που από την πρώτη στιγμή δίνω δύναμη στα μέλη. Αντί εγώ να αποφασίσω ποιος θα είναι στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, μεγάλο μέρος θα αποφασιστεί μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία που θα τους εγκρίνουν τα μέλη» εξήγησε.

«Η κοινωνία θα πάρει το ψηφοδέλτιο στα χέρια της» τόνισε. «Με αυτή την άμεση δημοκρατία θα μπορέσουμε να βρούμε εξαιρετικό κόσμο» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι εμπιστεύεται περισσότερο τα μέλη του κόμματος να υποδείξουν ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για το Ευρωκοινοβούλιο.

«Ο Τσίπρας ήταν πολύ καλός πρωθυπουργός»

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ καλός και αποτελεσματικός πρωθυπουργός». Σημείωσε ταυτόχρονα ότι έκανε και κάποια λάθη. «Ο ίδιος έχει τα κότσια και κάνει την αυτοκριτική του» πρόσθεσε.

«Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη είναι εξαιρετικές. Όταν άκουσα πως έπαθα… Τσίπρα, αναρωτήθηκα άρα τι έκανα; Χρηστή διοίκηση στη χώρα;» πρόσθεσε.

«Η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει»

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την επικείμενη στρατιωτική του θητεία, τόνισε πως «η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει», αναφέροντας ότι οι συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία έχουν αλλάξει και η όλη ιδέα μιας πολεμικής σύρραξης είναι διαφορετική σήμερα.

«Στο 15-20% των μονάδων πρώτης γραμμής είναι φαντάροι. Σ’ αυτές πρέπει να γίνει επαγγελματικός ο στρατός και όλο το υπόλοιπο κομμάτι να γίνει με κοινωνική θητεία πολύ μικρότερη, όπου τα αγόρια και τα κορίτσια να μπορούν προσφέρουν στη χώρα τους» είπε, δίνοντας ως παράδειγμα έναν μηχανικό που να μπορεί να χτίσει μια γέφυρα σε ένα απομονωμένο χωριό ή έναν γιατρό που να υποστηρίξει τέτοιες περιοχές.

«Άλλο στρατιωτική κατάρτιση, άλλο 9 μήνες σκοπιά» είπε ακόμη, χαρακτηρίζοντας θλιβερό και ανήθικο οι φαντάροι να πληρώνονται με λιγότερο από 8 ευρώ το μήνα. «Φτωχοποιείς έτσι οικογένειες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων