• Αναζήτηση

Καταγγελία: Επέλεξαν για ναυαγοσώστη στρατιωτικό που δεν γνωρίζει κολύμπι

Στέλεχος του στρατού ξηράς που δεν γνώριζε κολύμπι επιλέχτηκε για ναυαγοσώστης στο Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Καλών Νερών στο Βόλο, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ζητούσε από τις μονάδες Φρουράς, να προτείνουν άτομα που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να λάβουν πιστοποίηση ναυαγοσώστη για το ΚΑΑΥ Καλών Νερών.

Έπειτα προτάθηκε ένα άτομο το οποίο εν τέλει μετατέθηκε σε περιοχή εκτός της ζώνης ευθύνης του Γ’ ΣΣ με αποτέλεσμα η θέση να παραμείνει κενή.

Η μονάδα διατάχθηκε να προτείνει αντικαταστάτη κι έτσι κατέληξε να προτείνει στέλεχος που υπέβαλλε αναφορά γνωστοποιώντας ότι καταρχήν δεν επιθυμεί τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκπαίδευση, αλλά και επιπλέον ότι δεν γνωρίζει κολύμβηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το αίτημα του να μην συμμετέχει δεν έγινε δεκτό και καλείται να εκπαιδευτεί, να κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να προμηθευτεί από το ελεύθερο εμπόριο με δικά του έξοδα τον εξοπλισμό που χρειάζεται (μαγιό, σκουφάκι, γυαλιά κ.α.).

«Επειδή θεωρούμε το γεγονός πολύ σοβαρό, καθόσον μπορεί να φέρει το ίδιο το στέλεχος, αλλά και οποιονδήποτε λουόμενο, ιδίως δε τα μικρά παιδιά, σε δύσκολη κατάσταση σε περίπτωση ατυχήματος, εκ του οποίου αναγκαστικώς θα αναζητηθούν ποινικές, αστικές και πειθαρχικές ευθύνες, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, διερεύνηση των στοιχείων και αντικατάσταση, εφόσον καταστεί αναγκαίο, του υπόψη στελέχους, εξετάζοντας τη δυνατότητα πρόσληψης επαγγελματία ιδιώτη ναυαγοσώστη, αλλά και επανεξετάζοντας εξ υπαρχής την όλη διαδικασία κατάρτισης ναυαγοσωστών για τις ανάγκες των ΚΑΑΥ κατά τις παραθεριστικές περιόδους», τονίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Στην καταγγελία η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχείρισης προσωπικού και φωτογραφίζει μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν».

Μετά την έγγραφη καταγγελία, έγινε γνωστό ότι «άμεση ήταν η παρέμβαση του κ. Α/ΓΕΣ και αντικαταστάθηκε ο συνάδελφός μας που επιλέχθηκε να εκπαιδευτεί ως ναυαγοσώστης, ενώ ο ίδιος δεν γνώριζε κολύμβηση».

Ροή Ειδήσεων