• Αναζήτηση

Κατάμεστο το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Μνήμες από τις χαμένες Πατρίδες»

Το βράδυ της Τρίτης 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ µε τίτλο «ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Το ντοκιµαντέρ έχει σκηνοθετήσει ο Φίλιππος Κωνσταντόπουλος, µε οδηγό το γραµµένο στα πεδία των µαχών ηµερολόγιο του στρατιώτη Χρήστου Τζιµόγιαννη από το Μαυρογιαννη Αρκαδίας, που γύρισε από την Αµερική για να καταταγεί και να συµµετάσχει στη Μικρασιατική Εκστρατεία σαν οδηγός ασθενοφόρου και να ζήσει τις νίκες. τη δόξα και τον πόνο της καταστροφής.

 

Ο κ.. Φίλιππος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι αφορμή για το ντοκιμαντέρ

υπήρξε το  ημερολόγιο του Αρκά πολεμιστή που βρέθηκε στα χέρια του. Η ολοκλήρωση της ταινίας έγινε μέσα σε ενάμιση χρόνο ενώ η πανδημία έδωσε στον κ. Κωνσταντόπουλο ευκαιρία για περισσότερη δημιουργικότητα.

Ηθοποιοί μετενσάρκωσαν σκέψεις και συναισθήματα που κατέγραψε στο ημερολόγιο του  ο Αρκάς στρατιώτης ενώ γυρίσματα έγιναν και σε πολλά νεοκλασικά κτίρια της πόλης μας.

Τέλος, το βασικό σημείο που διέκρινε ο κ. Κωνσταντόπουλος μέσα από τα γραφόμενα του στρατιώτη ήταν οι αντίθετες απόψεις που είχαν μεταξύ τους οι άνθρωποι εκείνης της εποχής, άλλοι ήθελαν να πολεμήσουν και άλλοι όχι.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πλαισιώσει τόσο εκδηλώσεις του δήμου και της Περιφέρειας ενώ γίνεται μεταγλώττιση, ώστε να προβληθεί στο εξωτερικό σε ομογενείς της Αυστραλίας και της Αμερικής.

Την προβολή τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ροή Ειδήσεων