• Αναζήτηση

Κι όμως μπορείς να ξαναζωντανέψεις το ξερό ψωμί!

Πόσες φορές δεν έχετε βρεθεί μπροστά στη θέα ενός ξεραμένου καρβελιού ψωμιού και πολλοί έχετε αναρωτηθεί τι θα μπορούσατε να κάνετε για να ξαναζωντανέψει.

Το «Good Housekeeping Institute» (GHI) αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που μπορεί να επαναφέρει το ψωμί στην αρχική του μορφή μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τον Τσερ Λοχ, προϊστάμενο της σχολής μαγειρικής του « Good Housekeeping Institute», το μυστικό για την αναζωογόνησή του είναι να το βάλετε στο νερό.

Ο Τσερ αποκαλύπτει πως αν βάλετε το ψωμί κάτω από τη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα ή το βυθίσετε τελείως σε ένα μπολ με νερό, αυτό θα το βοηθήσει να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. «Αυτό ενυδατώνει ξανά το ψωμί» δήλωσε.

Αφού βγάλετε τη φρατζόλα από το νερό, πρέπει στη συνέχεια να το ψήσετε στο φούρνο στους 180C για λίγα λεπτά. Μόλις τελειώσετε, το ψωμί θα είναι σχεδόν τόσο φρέσκο όσο ένα νέο καρβέλι.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Τσερ, το κόλπο αυτό ισχύει μόνο για μία φορά, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορείτε να το ξαναδοκιμάσετε στο ίδιο καρβέλι.

Το κόλπο επίσης, ισχύει μόνο σε ψωμί που δεν είναι κομμένο σε φέτες- αν το δοκιμάσετε σε ψωμί του τοστ, δε θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων