• Αναζήτηση

Κικίλιας: «Ό,τι εμβόλιο έρχεται θα γίνεται αμέσως»

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας και τα εμβόλια που περιμένουμε το επόμενο διάστημα μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Εντονη ανησυχία για τη διασπορά στην Αττική -Δύσκολοι οι επόμενοι δύο μήνες, δεν αποκλείεται lockdown τύπου Μαρτίου
ΕΛΛΑΔΑ 31|01|2021 | 07:00

Ο υπουργός Υγείας, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εμβολιασμοί θα φτάσουν στο πικ τους τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

«Τον Φεβρουάριο θα γίνεται ο τριπλάσιος αριθμός εμβολιασμών, τον Μάρτιο ακόμα περισσότεροι για να φτάσει στο πικ τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. Εξήγησε δε, ότι θα φτάσουμε σε ένα ασφαλές σημείο αν οι εμβολιασμοί «συνεχιστούν χωρίς διακοπές και χωρίς προβλήματα». Μάλιστα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «ό,τι εμβόλιο έρχεται αυτό θα γίνεται αμέσως» με αφορμή τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στα προγράμματα εμβολιασμών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.
«Οι στατιστικές λένε πως η εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων έχει να κάνει με την ηλικία και με τα υποκείμενα νοσήματα. Αν εμβολιαστούν οι δύο εκατομμύρια άνθρωποι αυτών των κατηγοριών, τότε και η νόσος θα είναι μια άλλη νόσος». «Επομένως έχουμε δύο κύματα εμβολιασμών, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους και από την άλλη τον υπόλοιπο πληθυσμό», κατέληξε.

 

Ροή Ειδήσεων