• Αναζήτηση

Κιβωτός του κόσμου Καλαμάτα: Αγοράστηκε μηχάνημα για την καταστροφή εγγράφων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» σ’ όλη τη χώρα, με την οικονομική αστυνομία να έχει κάνει «φύλλο και φτερό» δομές, οικήματα αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στη ΜΚΟ ή και σε υψηλόβαθμα στελέχη του.

Παράλληλα με την έρευνα της οικονομικής αστυνομίας συνεχίζονται και οι καταθέσεις μαρτύρων, γύρω από την υπόθεση στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Ήδη, εκεί έχουν καταθέσει και άνθρωποι που σχετίζονται με τη δομή της Καλαμάτας και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Την ίδια στιγμή, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας έχει σταλεί το όπλο που βρέθηκε κλειδωμένο σε συρτάρι στη δομή της Καλαμάτας, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Καλαμάτας την περασμένη Παρασκευή και οδήγησε στη σύλληψη της 32χρονης κοινωνικής λειτουργού, υπεύθυνης για τη λειτουργία της δομής στην περιοχή. Το περίστροφο ήταν λειτουργικό και αδήλωτο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το όπλο είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού, σε δωμάτιο στελέχους της δομής πριν από περίπου ένα χρόνο και έκτοτε, «φυλάχθηκε» σε συρτάρι του γραφείου, εν γνώσει της υπεύθυνης της δομής.

Ερωτηματικά προκαλεί και η είδηση που επιβεβαιώνεται, ότι μια εβδομάδα περίπου πριν έρθουν στο «φως» όλες αυτές οι καταγγελίες για την Κιβωτό, στη δομή της Καλαμάτας, αγοράστηκε και ένα μηχάνημα για την καταστροφή εγγράφων. Πιο συγκεκριμένα έγινε παραγγελία στις 7 Νοεμβρίου σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ενός «Καταστροφέα Εγγράφων» και ενός USB με μεγάλη χωρητικότητα. Το USB παραδόθηκε την ίδια μέρα ενώ το άλλο μηχάνημα παραδόθηκε στις 11 Νοεμβρίου, οπότε και κόπηκε και το τιμολόγιο στο ΑΦΜ της ΜΚΟ.

 

Όλα αυτά, όταν την ημέρα του ελέγχου στη δομή, βρέθηκαν πεταμένα δίπλα σε κάδο ανακύκλωσης έξω από τη δομή, έγγραφαόπως: σκισμένα τιμολόγια, κατάσταση με τα ονόματα του προσωπικού, δωροεπιταγές από προσφορές πολιτών σε αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ, σημειώματα με ποσά …ακόμα και έντυπα για προσφορές από Κηδείες αντί στεφάνων.

Υπενθυμίζεται ότι η δομή της Καλαμάτας, φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στις καταγγελίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

 

Πηγή:  ertnews.gr

 

Ροή Ειδήσεων