• Αναζήτηση

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα εγκαθιστά ο Δήμος Καλαμάτας

Ενισχύει την μικροκινητικότητα ο Δήμος Καλαμάτας προχωρώντας στην εγκατάσταση Σταθμών Κοινόχρηστων Ποδηλάτων σε διάφορα σημεία της πόλης.  Ήδη έχει ξεκινήσει τη τοποθέτηση των βάσεων και του συστήματος φόρτισης στην πλατεία Όθωνος και τις επόμενες μέρες αναμένεται να εγκατασταθούν και οι υπόλοιποι Σταθμοί Κοινόχρηστων Ποδηλάτων.

 

Τα σημεία που τοποθετούνται

Συγκεκριμένα, θα εγκατασταθούν 38 ηλεκτρικά ποδήλατα και 40 θέσεις ποδηλατών, ενώ οι σταθμοί ποδηλάτων χωροθετούνται στις παρακάτω θέσεις εντός του αστικού ιστού της πόλης και πλησίον της όδευσης του ποδηλατόδρομου:

  • Πλατεία Όθωνος
  • Κεφάλα και Αρτέμιδος (έναντι Μεγάρου Χορού)
  • Σόλωνος και Αριστομένους (δυτικό πεζοδρόμιο – νότια πλευρά)
  • Οδός Κρήτης (δίπλα από τη στάση του αστικού – μεταξύ Φιλελλήνων και πάρκου)
  • Πάρκο Πανελληνίου
  • Πλατεία Ιερού Ναού Ανάστασης

Πρόκειται για το έργο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δικαιούχο το  Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμηση Ενεργείας (Κ.Α.Π.Ε.) και χρηματοδότηση για τον Δήμο Καλαμάτας 317.863,60€. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων, σε επίπεδο Δήμου, το οποίο συνοδεύεται και από λοιπές παρέμβάσεις όπως: «Εφαρμογή πλαισίου αποτίμησης των ωφελειών των δράσεων Βιώσιμης μικροκινητικότητας μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων και τελική Τεκμηρίωση (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας). Στο σύνολό του το έργο θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικρο-κινητικότητας.

Στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα ο Δήμος Καλαμάτας ενισχύει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης των πολιτών μέσω φιλικών στο περιβάλλον μέσων, επιδιώκοντας την μείωση της χρήσης των αυτοκινήτων στον αστικό ιστό της πόλης, με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, οφέλη περιβαλλοντικά και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Ροή Ειδήσεων